Novosti

Eko Zadar

28.9.2017.

Iz udruge Volim domaće obavještavaju da će se Seljačka tržnica Zadarske županije svake subote, počevši od subote 30. rujna, umjesto ispred Supernove održavati na lokaciji Jazine ispod zapadne tribine sportske dvorane Jazine.

Eko Zadar

19.4.2017.

Dan planeta Zemlje 22. travnja udruga „Eko-Zadar“ i ove će godine obilježiti održavanjem Sajma zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“.

Trodnevni sajam u periodu od 20. do 22. travnja održat će se na Narodnom trgu u Zadru, a na njemu će nastupiti 15 sudionika, od kojih su njih 11 s područja Zadarske županije. Dvoje među njima vlasnici su oznake Hrvatskog otočkog proizvoda (HOP), a riječ  je o OPG-u Marije Kuljerić sa Silbe čija čak četiri melema te dvije kreme nose ovu oznaku, i o obrtu Kamen dizajn iz Preka, koji s bavi izradom uporabnih predmeta i suvenira od bračkog kamena, a oznaku HOP nosi njihov mužar. Oni će se na sajmu predstaviti tijekom sva tri sajmena dana.

Tijekom čitavog trajanja sajma nastupit će i PTO Nekić iz Biograda na Moru s uljima, kremama i biljnim kuglama, OPG Drago Drmić iz Zadra slikerima i kozmetikom, Drmić j.d.o.o. iz Zadra s  pekmezima, te slanim i slatkim delicijama, OPG Mladen Jezidžić iz Zadra s medom i pčelinjim proizvodima, OPG Aralica iz Šibenika s likerima i džemovima od maraške i crnih smokava, te OPG Ivana Dežmalj iz Posedarja s kozmetičkim proizvodima.

Na sajmu „Dani sunca“ prvi se put, i to posljednjeg dana sajma -  22. travnja, predstavljaju Aranea d.o.o. sa Silbe s pekarskim proizvodima od  ekološki proizvedenog brašna, te Silicea Terra iz Nina koja donosi unikatni nakit od poludragog kamena, prirodnu kozmetiku i orgonite.  Prvog sajmenog dana -  20. travnja posjetitelje očekuju dobro poznati proizvođač delicija od suhih smokava OPG Eugen Novaković iz Posedarjai Bokun d.o.o. iz Splita sa sokovima i džemovima od bobičastg voća, vinom od šumskih kupina i sušenim gljivama. Socijalna zadruga „Put“ iz Rijeke koja, među ostalim donosi  proizvode od samoniklog bilja poput pesta od medvjeđeg luka i pupoljak maslačka u maslinovom ulju, te OPG CD Raspović iz Zadra  s  cvijetom lavande medenjacima, narancinima, likerima i rakijama na „Danima sunca“ sudjeluju 20. i 21. travnja, dok će s svojim likerima i rakijama Kapronca d.o.o. iz Zagreba predstaviti 21. i 22. travnja.

Radno vrijeme sajma 20. i 21. travnja je od 8 do 20 sati, a 22. travnja od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo i obrtništvo. 

Eko Zadar

4.4.2017.

U petak 7. travnja 2017. održat će se besplatna radionica za OPG-ove na temu financijskih i poreznih obveza OPG-a. Radionicu organizira LAG Mareta.

Radionica će se održati u IMACT centru u Zadru s početkom u 10 sati, a predviđeni završetak je do 14h. Osim samih predavanja biti će vremena i za pitanja i odgovore, ali i za međusobno upoznavanje, druženje i razmjenu iskustava sudionika.

 

Eko Zadar

6.2.2017.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na temelju Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, Podmjere 6.2 »potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« i Podmjere 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava« u okviru Mjere M06 »Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (Narodne novine, broj 42/2015 i 6/2017) objavila je Natječaj za provedbu podmjere 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Prihvatljivi Korisnici u skladu s Prilogom I, točkom 2. Natječaja su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura.

Zahtjev za potporu mogu podnijeti mala poljoprivredna gospodarstva koja su organizacijskih oblika:

a) obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo,

b) obrt registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti,

c) trgovačko društvo registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela),

d) zadruga registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Zahtjev za potporu podnosi se u elektronskom obliku putem AGRONET aplikacije, a po završetku elektronskog popunjavanja Zahtjeva za potporu u AGRONET-u, korisnik je dužan ispisati, ovjeriti/pečatiti i potpisati te dostaviti ovjerenu Potvrdu o podnošenju Zahtjeva za potporu preporučenom poštom s povratnicom ili osobno na adrese podružnica Agencije za plaćanja, ovisno o lokaciji ulaganja.

Sredstva javne potpore u skladu s točkom 4. podtočkom 1. iznose ukupno 151.261.593,00 kuna.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 27. veljače 2017. godine od 12:00:00 sati do 27. ožujka 2017. godine do 23:59:59 sati. 

Više informacija i dokumentaciju pronađite OVDJE

Izvor: Program ruralnog razvoja

Eko Zadar

19.1.2017.

8. Sajam otočnih proizvoda održati će se u Tkonu na Mulu za vrijeme manifestacije Škraping Tkon-otok Pašman 2017. dana 04.03.2017. – subota, s početkom u 10:15 sati i 05.03.2017. – nedjelja s početkom u 08:00 do 12:00 sati.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. g. 

Na području Općine Tkon je 20 proizvoda označeno oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ od toga 2 nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome Apostola. 

Na otoku Pašmanu je preko 30 proizvoda i suvenira označeno oznakom HOP (iz mjesta Tkon, Kraj, Pašman i Neviđane) te treću godinu zaredom  otok Pašman osvaja najviše oznaka HOP  koju dodijeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Na Sajmu otočnih proizvoda nastupiti će preko 40 izlagača a među kojima su i  nositelji oznake „Hrvatski otočni proizvod“ sa gotovo svih jadranskih otoka, te se ovaj Sajam ubraja u najveće Sajmove ovakve vrste u Hrvatskoj. 

Za izlagače Sajma u subotu 04.03. organizirana je zajednička večera sa nastupom Klape u restoranu „Đardin“ u Tkonu od 17:30 sati sa podijelom Zahvalnica, od 20:00 sati u restoranu „Sovinje“ u sklopu proglašenja pobjednika Škrapinga 2017. dodijeliti će se i Diplome za najbolji otočni proizvod i suvenir.

u nedjelju 05.03. od 11:30-12:00 sati održati će se u Centru za kulturu Tkon  predavanje na temu: „Hrvatski otočni proizvod“, predavač: Ljubica Ajduković Ugarković,univ.spec.publ.admn., dipl.pol. voditeljica projekta HOP,

od 12:00-13:00 sati predviđen  je obilazak nositelja oznake HOP Tkona (posjet OPG Ante Grdaš i OPG Vesna Zalović).

Smještaj je organiziran na području Tkona, cijena smještaja je 100,00 kn/osoba/noćenje te je organiziran prijevoz autobusom na Škraping iz Zagreba, info na: www.skraping.hr

Rok za prijavu na Sajam je 06.02.2017.

Iznos kotizacije za Sajam je 60,00 kn/izlagač. Kotizacija uključuje zajedničku večeru za izlagače te troškove logistike. 

 Link prijavnica na Sajam: http://www.sajam-tkon.com/prijava-na-sajam/

 

Na manifestaciji će nastupiti KUD „Kunjka“ iz Tkona..

Organizatori Sajma: JKU „Prvenj“, TZ Općine Tkon i Općina Tkon.

Pokrovitelji: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Više informacija o Sajmu na: www.sajam-tkon.com

 

JKU „PRVENJ“

TKON

Tel: 023/285-541

Eko Zadar

8.12.2016.

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju najavljuju raspisivanje natječaja za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Natječaj će biti otvoren od 21. prosinca 2016. godine, a prijave će se moći podnositi, također, od 21. prosinca 2016. godine.

Podsjećamo da su korisnici mladi poljoprivrednici (osobe starije od 18 i mlađe od 40 godina) koji:

– su u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu registrirani kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva za koje se traži potpora,

– u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu nisu registrirani kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva za koje se traži potpora.

Prihvatljive aktivnosti su:

  1. a) kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,
  2. b) kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. ovoga Pravilnika osim proizvoda ribarstva,
  3. c) kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta,
  4. d) kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme,
  5. e) podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada,
  6. f) uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje,
  7. g) građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda,
  8. h) stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I,
  9. i) operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Isplata se vrši u tri rate u razdoblju od najviše tri godine.

Druge informacije o prihvatljivosti možete pogledati u Pravilniku o provedbi podmjere 6.1., podmjere 6.2. i podmjere 6.3. u okviru mjere M06 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja” (NN 42/15), a biti će dostupne i u spomenutom natječaju.

Izvor: ruralnirazvoj.hr

Eko Zadar

2.11.2016.

Delicije slane i slatke, ponešto za jelo i ponešto za piće, melemi, ulja i kremice za jesenske dane, a sve od malih proizvođača, ispuniti će predstojećeg vikenda Narodni trg u Zadru. Riječ je o Sajmu zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ koji će se održati u petak i subotu, 4. i 5. studenog, a kojeg organizira udruga „Eko- Zadar“.

Svoje proizvode ponudit će sedam proizvođača iz Zadarske županije; PTO Nekić iz Biograda na Moru koji donosi meleme, ulja za njegu lica i tijela, te biljne kugle spavalice, OPG Eugen Novaković iz Posedarja u čijem su asortimanu suhe smokve, raznovrsne delicije od suhih smokava i maslinovo ulje, OPG Mladen Jezidžić iz Zadra koji stiže s medom i pčelinjim proizvodima kao što su propolis, pelud, pčelinji vosak i rakija medovača, OPG „CD Raspović“  iz Zadra koji nudi  likere,  rakije, džemove medenjake i narancine, OPG Drago Drmić iz Zadra s likerima, džemom od bundeve i prirodnom kozmetikom, Drmić j.d.o.o. iz Zadra s pekmezima, ali  i drugim slatkim i slanim delicijama, te OPG Ivana Dežmalj iz Posedarja s prirodnom kozmetikom. Na sajmu će također biti moguće pronaći proizvode s oznakom Hrvatski otočki proizvod koje donosi  OPG Marija Kuljerić sa Silbe a riječ je o OPG-u koji je, pod nazivom „Miris Silbe“, razvio niz proizvoda prirodne kozmetike i melema,t e sušenog bilja za začine i čajeve.

Osim proizvođača iz Zadarske županije, na „Dane sunca“ stižu i Kasiopea t.u.o. iz Korčule s ponudom prirodne kozmetike te medom,  BOKUN d.o.o iz Splita  s proizvodima od bobičastog voća, vinom od šumskih kupina, sokovima i džemovima i sušenim gljivama, te Socijalna zadruga Put iz Rijeke s prirodnim sirupima, pekmezima, ajvarima, ponudom zimnice i suvenirima od keramike.

Radno vrijeme sajma 4. studenog je od 8 do 20 sati, a  5. studenog od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo i obrtništvo.

Izvor: ekozadar.hr

OPG Mladen Jezidžić

20.10.2016.

U subotu 23.10.2016 slavimo rođendan Seljačke tržnice u Zadru!

Poštovani vjerni kupci i ostali posjetitelji, pozivamo vas da nas posjetite u subotu 23.10.2016 na Seljačku tržnicu ispred Super Nove.Slavimo rođendan,a kako smo mi tamo zbog vas želimo da i vi dođete i da zajedno proslavimo "Sretan rođendan"!Svaki od nas izlagača će nešto donijeti za degustaciju,kao što su juhe,kolači,likeri,rakije i sl.tako da i to treba neko pojesti,a vi dragi kupci ste nam najvažniji! Veselimo se vašem dolasku! OPG Mladen Jezidžić

Eko Zadar

5.9.2016.

9. Festival smokava počinje 3. rujna u 11 sati, ispred Muzeja antičkog stakla.

Ovogodišnji festival ide pod sloganom „U se, na se,..." čime već deveti put promovira smokvu u svim njezinim oblicima. Za potrebe festivalskog plakata Kristina Kresović, uz asistenciju šminkerice Ive Ivanac, pozirat će ispred objektiva zadarskog fotografa Marina Gospića, a svoj rad će za ovu prigodu predstaviti i dizajnerica nakita i majstorica stakla Muzeja antičkog stakla Antonija Gospić. Inspirirana smokvom, poznata dizajnerica Ada Duka odjenut će Luciju Matković, zadarsku studenticu glume.

 

PROGRAM DOGAĐANJA: 

3. rujna 11 h PRESS-SESSION, fotografiranje za festivalski plakat, dvorište Muzeja antičkog stakla

8. i 9. rujna 8 – 20 h SAJAM SMOKAVA - sajam proizvođača i prerađivača smokava kod Trga pet bunara

9. rujna 10 – 13 h GASTRO SMOKVA - promocija i degustacija hrane i pića, Muzej antičkog stakla

9. rujna 15 h RADIONICA: MARMELADA OD SMOKAVA

prof. Ginés Recio Blanco iz Salamanke, Španjolska, prof. Kristina Lončar, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Zadar

10. rujna 10 h RADIONICA: IZRADA SAPUNA OD SMOKAVA

Ana Delić Karabatić, sapunerija Rustika, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar

10. rujna 11 h RADIONICA: PRIMJENA SMOKVE U KULINARSTVU

Mario Arbanas, šef kuhinje restorana Pet bunara, Zadar, IMPACT centar

10. rujna 19 – 20 h ROMANTIČNA ŠETNJA SA SMOKVAMA

promocija smokava i haljina zadarske dizajnerice Ade Duke, grad Nin

13. rujna 16-17 h DJEČJA RADIONICA: OSLIKAVANJE STAKLENKI PEKMEZA ŠINJORINA SMOKVA

prof. Jadranka Čikić i prof. Sandra Babac, Dječji odjel, GKZD

13. rujna 18 h OKRUGLI STOL: PROBLEMATIKA MODERNOG SMOKVARSTVA

dipl.ing.agr. Gordana Dragun, mr.sc. Miro Barbarić dipl.ing.agr., Danijel Segarić, Odjel za poljoprivredu Zadarske županija, Ivica Katić, Odjel za gospodarstvo Grada Zadra i dr.

Izvor: TZ Grada Zadra   

 

Eko Zadar

31.8.2016.

U organizaciji LAG-a Mareta i Grada Nina, u petak, 2. rujna, od 10.30 do 20.30 sati na Višeslavovu trgu u Ninu održat će se "Sajam proizvođača Mareta".

- Sajam organiziramo jer želimo dati podršku malim proizvođačima u poboljšanju distribucijskih kanala (povezivanje proizvođača i potrošača), u promociji i povećanju  vidljivosti lokalnih proizvoda, želimo promovirati oznaku Hrvatski otočni proizvod, povezati otočne i priobalne proizvođače te proširiti turističku ponudu Zadarske županije. Iako će se manifestacija organizirati prvi put, želimo da sajam postane tradicija te da redovito okuplja proizvođače s područja LAG-a Mareta, proizvođače s HOP oznakom te ostale proizvođače s područja Zadarske županije, najavljuje Emila Šimičić Bajlo iz LAG-a Mareta

Dosad su dolazak potvrdili sljedeći izlagači:

Proizvođači s HOP oznakom: Udruga SOL, Olib, OPG Filip Simičić, Rava, Domaća radinost „Salvia Dalmata“, Sali, Dugi otok,OPG Senka Otavijević, Sutomišćica, Ugljan,OPG Marija Kuljerić, Silba, OPG Rozalinda Banić, Kraj, Pašman, OPG Ante Božić, Kraj, Pašman, Mišić d.o.o., Silba, OPG Marin Zalović, Tkon, Pašman.

Ostali proizvođači: Solana Nin, Nin, OPG Denis Barić, Veli Iž,  Iž, OPG Ive Surić, Privlaka , OPG Mladen Jezidžić, Zadar, Figa j.d.o.o., Zadar, PZ Kantarača, Rava, OPG Ninković, Silba, Mate Rančić, Preko, Ugljan, OPG CD Raspović, Zadar.

Partneri u projektu su Udruga „Eko-Zadar“ i Udruga za ruralni razvoj Ravni Kotari.

Izvor: Naši školji

 

Eko Zadar

10.6.2016.

Na noć punog mjeseca usred ljeta, Riva je osvjetljena bakljama i svjetlom svijeća. Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela slavnih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog Šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.

Ako niste u prilici posjetiti okolicu Zadra i zadarske otoke i upoznati lokalni folklor i običaje, svakako posjetite Noć punog miseca. Dojmit će Vas se. Noć punog miseca događa se naravno u noći punog mjeseca, od 21. do 23. srpnja 2016.

Petnaest godina prošlo je otkad su se po prvi put ugasila svjetla na Zadarskoj rivi kako bi nam se mjesec pokazao u svojoj punoj raskoši i zasjao u svom pravom sjaju, probudio u nama sjećanja na prošla vremena i naše pretke. "To mora da je najljepši zalazak Sunca na svijetu!" promrmljao je i Alfred Hitchcock ispijajući Maraschino na Zadarskoj rivi prije 50 godina, ne znajući da je izlazak mjeseca u tom istom kanalu još ljepši.

Noć punog miseca je manifestacija, festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja - vremeplov na dohvat ruke. Na dane 21.07., 22.07. i 23.07. vratit će ponovno osmijeh na lice svima koji dođu po njega. To je večer koja nas na trenutak vraća u vrijeme kada je Zadar bio grad gospode koji je uživao u sretnoj simbiozi sa svojim priobaljem, otocima i zaleđem. Vrijedni ribari i težaci živjeli su nekoć od trgovine s građanima, a u sadašnjosti, svake godine iznova, Zadrani pozivaju njihove potomke i praunuke da ih barem te večeri podsjete kako je to nekada bilo.

Susret "bodulske" i "vlaške" kulture na jednom mjestu, jedinstveni mirisi s bogatih stolova, diple i mandolina ukomponirane u glazbu Morskih orgulja! Ugašena javna rasvjeta, ferali i sviće, klape i plesovi, gosti iz drugih krajeva zemlje i gomila nasmijanih, zadovoljnih ljudi ispod jednog velikog mjeseca.

Centralna večer 15. Noći punog miseca dogodit će u subotu, 23. srpnja!

Izvor: TZ Grada Zadra

Eko Zadar

25.5.2016.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za kandidiranje manifestacija koje u sklopu svog programa prezentiraju proizvode kojima je dodijeljena oznaka „Hrvatski otočni proizvod”, a održane su odnosno održat će se od 1. studenoga 2015. do 1. studenoga 2016.

Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati pravne i fizičke osobe; trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te ostale pravne i fizičke osobe u Republici Hrvatskoj i izvan nje.
 
Najviši iznos koji se jednom organizatoru za jednu manifestaciju može odobriti putem ovog Javnog poziva je 20.000,00 kuna.  

Rok za podnošenje prijava je 15. srpnja 2016.

Izvor: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 

Eko Zadar

17.5.2016.

Gastro stol 2016 - Festival izvorne hrane, pića, delicija, suvenira i folklora o država od 3. do 5. lipnja 2016. godine (petak,subota i nedjelja) u gradu Biogradu na Moru na rivi na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Pojedinosti o manifestaciji možete pronaći na stranicama TZ Biograda na Moru, a prijaviti se možete OVDJE  

Izvor: TZ Biograd na moru 

OPG Mladen Jezidžić

12.5.2016.

Naše proizvode možete kupiti na kućnom pragu,tržnici ,sajmovima ili šaljemo poštom.

Svake subote od 9-14h nudimo naše proizvode na seljačkoj tržnici ispred Super nove.Trenutno u ponudi imamo od meda šumski med i planinsku livadu.Imamo i mješavine sa medom i propolisom,mješavine sa medom,propolisom i peludi,alkoholnu tinkturu propolisa u kapima i spreju,sušenu pelud,vosak i voštane svijeće.

Eko Zadar

11.5.2016.

Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za promicanje "Hrvatskog otočnog proizvoda s područja zadarskih otoka.

Pozivaju se svi postojeći i budući nositelji oznake "Hrvatskog otočnog proizvoda" s područja otoka Silba, Olib, Premuda, Ist, Molat, Iž i Rava na podnošenje zahtjeva za dodjelu potpore u svrhu financiranja i sufinanciranja troškova ishodovanja oznake HOP za svoj proizvod i sudjelovanja na manifestacijama u svrhu promidžbe svog proizvoda s oznakom HOP.

U tu svrhu je u proračunu Grada Zadra, UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša, za 2016. godinu, osigurano 30.000,00 kuna.

Tekst Javnog poziva i sve potrebne obrasce možete pronaći na http://www.grad-zadar.hr/vijest/natjecaji-35/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-potpora-za-promicanje-hrvatskog-otocnog-proizvoda-s-podrucja-zadarskih-otoka-za-2016g-3280.html

Izvor: Grad Zadar

Eko Zadar

26.4.2016.

Udruga „Eko-Zadar“ u sklopu projekta “AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje” potpomognutog i financiranog iz Europskog socijalnog fonda, organizira Sajam ekoloških proizvođača Zadarske županije koji će se održati u Vrsima 7. svibnja 2016. s početkom u 15 sati na lokaciji Stara gusterna.

Sajam se organizira u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, Općinom Vrsi i Turističkom zajednicom Općine Vrsi.

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači zainteresirani izlagati svoje proizvode, promovirati svoj rad i umrežiti se s drugim poljoprivrednicima Zadarske županije da svoj interes za sudjelovanjem iskažu voditeljici projekta na 091 20 85 696 ili na e-mail desk@ekozadar.hr. Sudjelovanje na sajmu je besplatno.

Ukupna vrijednost projekta je 288.880,00 KN, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95%, tj. 274.436,00 KN.

Nives Rogoznica

voditeljica projekta