Novosti

Eko Zadar

6.5.2020.

Nakon dvije godine provedbe završava projekt „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“.

U različitim oblicima edukacije u projektu je sudjelovalo 45 dugotrajno nezaposlenih osoba iz 8 gradova i općina u Zadarskoj županiji. Projekt je provela udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Cilj projekta bio je povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ovom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Aktivnosti su se provodile na područjima gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i Sv. Filip i Jakov.

Spojiti nezaposlene s poslodavcima

Devet polaznica osposobljeno je za obavljanje poslova knjigovotkinje-računovotkinje te  je za njih provedena i dodatna edukacija koja je specifično vezana uz  knjigovodstvo i poslovanje OPG-a. Pet polaznica završilo je edukaciju za izradu poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja, istaknula je voditeljica projekta Nives Rogoznica iz udruge „Eko-Zadar“ navodeći kako se kontakti ovih osoba mogu pronaći na mrežnim stranicama ekozadar.hr i alterpoljoprivreda.com, te na 10 info točaka među kojima su i one u prostorijama udruge „Eko-Zadar“ i AGRRA-e.

- Bilo nam je važno spojiti osobe koje su kroz naš projekt stekle nova znanja s potencijalnim poslodavcima ili klijentima, te smo zato ovakve info točke uspostavili u gotovo svim općinama i gradovima na projektnom području. Situacija s protuepidemijskim mjerama nas je spriječila u tome ta takvu točku uspostavimo na području općine Stankovci, ali to se nadamo napravili prvom prilikom. Iz istog smo razloga na sve naše edukativne aktivnosti, osim nezaposlenih, pozivali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i udruge, te organizirali pet info dana i to u Zelengradu, Gračacu,

Polači, Pridrazi i Stankovcima. Koronavirus nas je spriječio u održavanju info dana u još tri općine, te u provođenju jedne od praktičnih radionica sa srednjoškolcima u SŠ Kneza Branimira u Benkovcu, s obzirom da ove aktivnosti, za razliku od onih edukativnih, nismo mogli održati uz pomoć modernih tehnologija, rekla je Rogoznica navodeći kako je u projektnim edukacijama i radionicama sudjelovalo  28 udruga.

Najveći interes za mjere za OPG-e

-111sudionika, od čega  22dugotrajno nezaposlene osobe, sudjelovalo je na ukupno  8 radionica pod nazivom „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“ koje je vodio Neven Jurjević, savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije. Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja bila je također izvrsno posjećena; sudjelovala je 91 osoba, od čega 20 dugotrajno nezaposlenih.  U edukaciji  „A sad na posao“ gdje su mogli  naučiti kako otvoriti OPG, obrt, j.d.o.o. ili udrugu i javno se predstaviti sudjelovalo je 59 osoba, a u svakom gradu i općini  u kojima se projekt provodio održana je i radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice do osmišljavanja vlastitog posla“ . U pripremi i provedbi ovih aktivnosti sudjelovao je Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije. Projekt AlterNET na motivacijskim je radionicama okupio učenike OŠ Sv. Filip i Jakov i Srednje škole  kneza Branimira Benkovac. Svrha ovih radionica bila je potaknuti mlade ljude da o svojem kraju promišljaju kao o izvoru poslovne prilike kako bi sutra bili nositelji razvoja i inovatori. Dobrih ideja za originalne suvenire nije nedostajalo, rekla je voditeljica projekta Nives Rogoznica iz udruge „Eko-Zadar“.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

                         Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar“.

 

Eko Zadar

30.4.2020.

Nakon dvije godine provedbe, završava projekt „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“. U video prilogu donosimo ukratko rezultate projekta.

Eko Zadar

24.4.2020.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ bilo je u planu do konca projekta tj. do 13. svibnja 2020. održati ukupno 8 događanja naziva „Info dan: Dan za razvoj“.

Pet ih je uspješno održano, no preostala tri; u Benkovcu, Pakoštanima i  Sv. Filipu i Jakovu,  zbog protuepidemijskih mjera nismo u mogućnosti održati.

Više o održanim info danima pogledajte na sljedećim poveznicama:

ZELENGRAD 

GRAČAC i POLAČA 

PRIDRAGA 

STANKOVCI

Cilj „Info dana: Dan za razvoj“  bio je što većem broju ljudi predstaviti dosadašnje rezultate projekta, a prije svega predstaviti osobe koje su u sklopu projekta završile osposobljavanje za knjigovođu-računovođu za OPG-e, te  edukaciju za izradu poslovnih planova za potrebe prijave projekata na mjere iz Programa ruralnog razvoja. To smo radili putem letka i razgovora s posjetiteljima našeg štanda.

Druženje nam je onemogućeno, no letak se može preuzeti OVDJE 

Kontakti ovih osoba dostupni su i  OVDJE

 

 

                          Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar“.

Eko Zadar

9.4.2020.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ za konac ožujka bio je predviđen posjet sudionika projekta institucijama u Biogradu na Moru gdje smo željeli posjetiti Savjetodavnu službu, PZ „Maraška“ i LAG Laura, te institucijama u Zadru gdje bismo posjetili Sveučilište u Zadru, AGRRA-u i Zadarsku županiju, Upravni odjel za poljoprivredu.

Svrha posjeta bila je upoznavanje sudionika s radom ovih institucija. 

Zbog mjera suzbijanja koronavirusa posjeti su otkazani, te smo umjesto toga za sudionike projekta pripremili informaciju o ovim institucijama i organizacijama.

Preuzmite informaciju OVDJE

                        Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar“.

Eko Zadar

2.4.2020.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u planu je bilo do 13.4. 2020. u Stankovcima održati edukaciju pod nazivom „A sad na posao“.

Zbog novonastale situacije s koronavirsom, umjesto održavanja edukacije okupljanjem na jednom mjestu, odlučili smo se za radionicu uz pomoć elektroničke i telefonske komunikacije.

U sklopu ove edukacije polaznici/e se  upoznaju  s mogućnostima samozapošljavanja kroz različite organizacijske oblike i saznaju osnovne informacije o tome kako otvoriti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG), obrt ili jednostavno trgovačko društvo (j.d.o.o), kao i kako osnovati i voditi udrugu. Osim toga bit će im prezentirane i osnove poslovnog komuniciranja, prezentacijskih vještina i medijskih nastupa. Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u AGRRA-i održava edukaciju o otvaranju OPG-a, obrta i j.d.o.o.-a, dok edukaciju vezano uz ostale teme provodi voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Prezentacije pripremljene za ovu radionicu dopunili smo audio fajlovima. Svaka stranica prezentacije sadrži jedan audio fajl. Da biste ga preslušali, kliknite na ikonicu zvučnika na slajdu. Ispod ikonice otvorit će se izbornik na kojem zatim kliknete na oznaku „Play“. Prezentacija koje se odnosi na osnivanje OPG-a, obrta i j.d.o.o.-a na slajdu br. 18 sadrži i video fajl. Dolaskom mišem na sliku, prikazat će se izbornik ispod slike na kojem kliknete na oznaku „Play“.  Fotografije možete povećati klikom na fotografiju i proširivanjem polazeći od bilo kojeg kuta.

Poveznice za preuzimanje prezentacija:

Kako otvoriti OPG-a, obrt i jednostavno trgovačko društvo (j.d.o.o.)

Udruga – prilika za samozapošljavanje / Osnove poslovnog komuniciranja, prezentacijskih vještina i medijskih nastupa

U slučaju nemogućnosti preuzimanja prezentacija ili tehničkih poteškoća s preslušavanjem, pošaljite upit na desk@ekozadar.hr

Za ovu online edukaciju primaju se prijave sudionika s područja općine Stankovci. Edukacija  je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Mogu sudjelovati i članovi udruga i poljoprivrednici na administrativnom području općine Stankovci.

Prijaviti se mogu i pripadnici ciljane skupine projekta AlterNET koji do sada nisu sudjelovali na ovoj edukaciji u svojem gradu ili općini.

Predavači će obaviti individualne konzultacije tj. odgovaranje na pitanja.  Prijave se primaju na desk@ekozadar.hr. Molimo vas da ostavite telefonski kontakt na kojeg bismo vas mogli  nazvati.

                           Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

31.3.2020.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u planu je bilo do 13.4. 2020. u Pakoštanima održati Radionicu osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

Zbog novonastale situacije s koronavirsom, umjesto održavanja radionice okupljanjem na jednom mjestu, odlučili smo se za radionicu uz pomoć elektroničke i telefonske komunikacije.

Prezentacije pripremljene za ovu radionicu dopunili smo audio fajlovima. Svaka stranica prezentacije sadrži jedan audio fajl. Da biste ga preslušali, kliknite na ikonicu zvučnika na slajdu. Ispod ikonice otvorit će se izbornik na kojem zatim kliknete na oznaku „Play“. Prezentacija koje se odnosi na osnove pisanja projekata iz područja ruralnog razvoja na slajdu br. 6 sadrži i video fajl. Dolaskom mišem na sliku, prikazat će se izbornik ispod slike na kojem kliknete na oznaku „Play“.  Fotografije možete povećati klikom na fotografiju i proširivanjem polazeći od bilo kojeg kuta. 

Poveznice za preuzimanje prezentacija:

Osnove pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a

Osnove pisanja projekata iz područja ruralnog razvoja

U slučaju nemogućnosti preuzimanja prezentacija ili tehničkih poteškoća s preslušavanjem, pošaljite upit na desk@ekozadar.hr

Za ovu online radionicu primaju se prijave sudionika s područja općine Pakoštane. Radionica je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Mogu sudjelovati i članovi udruga i poljoprivrednici na administrativnom području općine Pakoštane. Prijaviti se mogu i pripadnici ciljane skupine projekta AlterNET koji do sada nisu sudjelovali na ovoj radionici u svojem gradu ili općini.

Umjesto grupnog praktičnog rada, sa osobama koje se uključi u ovu radionicu predavači će obaviti individualne konzultacije.  Prijave za konzultacije se primaju na desk@ekozadar.hr. Molimo vas da ostavite telefonski kontakt na kojeg bismo vas mogli  nazvati.

                               Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

29.8.2019.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u subotu 24. kolovoza 2019. u Zelengradu (Grad Obrovac) održano je događanje „Info dan: Dan za razvoj“.

Subotnje poslijepodne bilo je ispunjeno druženjem na štandu gdje je voditeljice projekta Nives Rogoznica razgovarala sa zainteresiranim građanima, te im je podijelila letke s kontaktima osoba iz ciljane skupine koje su u sklopu projekta završile osposobljavanje za knjigovođu-računovođu za OPG-e, te  edukaciju za izradu polovnih planova za potrebe prijave projekata na mjere iz Programa ruralnog razvoja.

Posjetitelji štanda dobili su i prigodne promotivne poklone; kabanice i lončanice, te obrok i osvježenje, a nastupio je i bend Bolero.

Ovo je prvi od osam planiranih  info dana koji će se održati u svakoj od osam jedinica lokalne samouprave u kojima se projekt provodi, odnosno još u Benkovcu, Gračacu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                       Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

21.8.2019.

Letak se nalazi u nastavku.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području, devet polaznica uspješno je završilo osposobljavanje za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkina. Također su sudjelovale i na edukaciji pod nazivom „Osnove knjigovodstva i poslovanja OPG-a“ kako bi dodatno stekle specifična znanja. Pet polaznica uspješno je završilo edukaciju „Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“.

U nastavku možete preuzeti letak s njihovim kontaktima: LETAK

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

Eko Zadar

21.8.2019.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u subotu 24. kolovoza 2019. u Zelengradu (Grad Obrovac) održat će se događanje „Info dan: Dan za razvoj“.

Događanje će se održati  s početkom u 17 sati na lokaciji održavanja manifestacije „Prisnac fest“ ispred Doma Zavičajnog kluba Janko Mitrović.

Cilj je ovog događanja je što većem broju ljudi predstaviti dosadašnje rezultate projekta, a prije svega predstaviti osobe koje su u sklopu projekta završile osposobljavanje za knjigovođu-računovođu za OPG-e, te  edukaciju za izradu polovnih planova za potrebe prijave projekata na mjere iz Programa ruralnog razvoja. One će biti predstavljene putem tiskanog letka koji će zainteresiranima biti podijeljen na info štandu. Za posjetitelje štanda predviđeni su i prigodni promotivni pokloni, te obrok i osvježenje, a nastupit će i bend Bolero.

Ovo je prvi od osam planiranih  info dana koji će se održati u svakoj od osam jedinica lokalne samouprave u kojima se projekt provodi, odnosno još u Benkovcu, Gračacu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

20.8.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu je je 13. i 14. kolovoza održana Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja. Radionica je održana u prostorijama udruge „Prospero“.

Na radionici su sudjelovale nezaposlene osobe, te osobe aktivne u udrugama, osobe iz  javnog sektora kao i poljoprivrednici.  Sudionici/e radionice upoznali su se s osnovama prijave projekata iz područja ruralnog razvoja, te su razvijali projektnu ideju za prijavu projekta na Javni poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza 1“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Radionicu su vodili Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) i Nives Rogoznica, voditeljica projekta iz udruge „Eko-Zadar“.

Ovo je druga od osam planiranih ovakvih radionica koje će biti provedene u svim općinama i gradovima na projektnom području. Slijede radionice u Obrovcu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                               Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

1.8.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana te se održava u utorak 13. i srijedu 14. kolovoza 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama udruge „Prospero“, Hrvatskog proljeća 3, 23440 Gračac.

Edukaciju održavaju Nives Rogoznica, voditeljica projekta iz udruge „Eko-Zadar“ i Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili SMS porukom na broj mob. 091 20 85 696. Ukoliko već imaju projektnu ideju ili su odabrali javni poziv na kojeg bi željeli prijaviti projekt, zainteresirani su pozvani ovo komunicirati prilikom prijave kako bi edukacija mogla uključiti i njihovu potrebu.

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udrugapoljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Općine Gračac.

Ovo je druga od osam ovakvih radionica koje će biti provedene u svim općinama i gradovima na projektnom području. Već je održana radionica u Benkovcu, a slijede u Obrovcu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

31.7.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu je 23. i 24. srpnja održana Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

U Gradskoj knjižnici Benkovac okupio se tim od petnaestak osoba koje su se tijekom dvodnevne radionice radile na pripremi projekta u području kulture što je ujedno bila i podloga za buduću prijavu osmišljenog sadržaja  kao realnog projekta financiranog iz jednog od javnih poziva koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda, a čija se objava očekuje tijekom godine. Osim nezaposlenih osoba, na radionici su se okupili i predstavnici/e Grada Benkovca, Gradske knjižnice, Zavičajnog muzeja Benkovac, Razvojne agencije Grada Benkovca i udruge „Mali koraci“, te poljoprivrednog sektora.

Edukacija je  bila prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana, ali i članovima udrugapoljoprivrednicima i predstavnicima javnog sektora na administrativnom području Grada Benkovca. Održavali su je Nives Rogoznica, voditeljica projekta iz udruge „Eko-Zadar“ i Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Radionica u Benkovcu bila je tek  prva od ukupno osam planiranih. Sljedeće će se održati u Obrovcu, Gračacu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

16.7.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana te se održava u utorak 23. i srijedu 24. srpnja 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac, Šetalište kneza Branimira 46, 23420 Benkovac.

Edukaciju održavaju Nives Rogoznica, voditeljica projekta iz udruge „Eko-Zadar“ i Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696. Ukoliko već imaju projektnu ideju ili su odabrali javni poziv na kojeg bi željeli prijaviti projekt, zainteresirani su pozvani ovo komunicirati prilikom prijave kako bi edukacija mogla uključiti i njihovu potrebu.

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udrugapoljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Grada Benkovca.

Ovo je prva od osam ovakvih radionica koje će biti provedene u svim općinama i gradovima na projektnom području što znači da će se održati i u Obrovcu, Gračacu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

9.7.2019.

U organizaciji udruge „Eko-Zadar“ od 15. do 28. srpnja na Obali kralja Petra Krešimira IV. održat će se Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“.

Sajam će se  pedeset i drugi  put održati  pod sloganom „Živjeti dobro“.

Tijekom svih sajmenih dana posjetitelje zadarske rive  s jedne strane dočekat će prekrasan pogled na  ljepote Zadarskog kanala, a s druge naši izlagači OPG Mladen Jezidžić iz Zadra s medom  i pčelinjim proizvodima, OPG Aralica iz Šibenika s likerima od višanja i smokava, džemovima i kozmetikom na bazi maslinovog ulja, obrt „Ma cherie“ iz Sesveta  koji uz voćne rakije i likere donosi i suha ulja,  OPG Branimir Knez  iz Legrada s medom i proizvodima od meda, likerima i džemovima,  OPG Vicencinović-Hergouth iz Gornje Gračenice s voćnima rakijama i likerima, OPG Pukljak iz Zagreba s prirodnom kozmetikom, a  s  aronijom i proizvodima od aronije OPG Šmid iz Bjelovara.

Uz med, likere, džemove i druge gastro poslastice dio sajma, sad već tradicionalno posvećen je rukotvorinama. Tako ćemo  na ovom ljetnom sajmu imati prilike upoznati Proizvodni obrt Tamikerami iz Viškova s keramičkim suvenirima i uporabnim predmetima od keramike, Domaću radinost Vranješ  iz Darde s nakitom od prirodnih i recikliranih materijala,  I.M.L. obrt iz Marije Bistrice  s tradicijskim drvenim igračkama, Art Studio Lacani iz Zagreba s ručno rađenim nakitom i autohtonim suvenirima i po prvi put Obrt za proizvodnju i usluge Glory iz Đurđevca sa suvenirima, ukrasnim predmetima i nakitom.

Gospođa Vjekoslava Tomrlin vlasnica je ovog obrta i kaže: „Obrt Glory, odnosno ja kao vlasnica obrta, oduvijek sam voljela ukrasne predmete i nakit, zapravo, sve ono, što ljudi sami izrađuju. Prije nekoliko godina kada sam kao menadžer za tvrtku bila  na putu u inozemstvu, oduševila sam se kako ljudi izrađuju nakit. Tamo je započela moja izrada posebnog nakita koji me na kraju i odveo u vode poduzetništva. Od različite vrste žice koja se sljubljuje s poludragim kamenom, izrađujem posebnu liniju nakita u obliku originalnih ogrlica, broševa, rinčica i narukvica. Linija koja prilično odstupa od trenutne ponude nakita od neplemenitih kovina. Osim nakita i ukrasnih predmeta, kada nađem slobodnog vremena, vezem starohrvatski vez. Do sada su predmeti bili predstavljeni u svim većim gradovima u Hrvatskoj, u galerijama te na većim sajmovima.“

 

Radno vrijeme sajma je svaki dan od 08.00  do 23.30.                                     

Održavanje sajma „Dani sunca“ financijski podupiru Grad Zadar i Zadarska županija. 

Eko Zadar

24.5.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Sv. Filipu i Jakovu će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“.

Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u četvrtak 30. i petak 31. svibnja 2019. s početkom u 10 sati. Održava se u prostoru Općinske vijećnice Općine Sveti Filip i Jakov (zgrada Stare škole, preko puta crkve), Put Primorja 1, 23207 Sveti Filip i Jakov.

Edukaciju održava Neven Jurjević, dipl. ing., savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udruga koje djeluju na području ruralnog razvoja ili to planiraju, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Općine Sv. Filip i Jakov.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta Nives Rogoznici na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                         Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

22.5.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Stankovcima će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“.

Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u ponedjeljak 27. i utorak 28 . svibnja 2019. s početkom u 18 sati. Održava se u prostoru Doma kulture u Stankovcima, Stankovci 230 (prizemlje općinske zgrade). Edukaciju održava Neven Jurjević, dipl. ing., savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udruga koje djeluju na području ruralnog razvoja ili to planiraju, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Općine Stankovci.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta Nives Rogoznici na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je sedma od ukupno osam ovakvih edukacija, a naredna će se održati Sv. Filipu i Jakovu.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                              Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

14.5.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Pakoštanima će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“.

Radionica  je besplatna za sudionike/ce, a održat će se u  ponedjeljak 20. svibnja 2019. s početkom u 10:00 h u prostoru općinske vijećnice Općine Pakoštane, Kraljice Jelene 78, 23211 Pakoštane.

Svrha radionice je okupiti dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnike ciljane skupine projekta, ali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike  udruga u fokus grupu koja će kroz moderaciju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice kako bi se istovremeno doprinijelo povećanju zaposlenosti te unaprjeđenju održivog razvoja na području Općine Pakoštane. Cilj radionice je kroz zajednički razgovor identificirati koje su usluge potrebne na ovom području, te kako postojeće resurse zajednice staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Sudionici/e će također biti upoznati s postojanjem foruma za razmjenu ideja i međusobnu potporu na mrežnoj stranici alterpoljoprivreda.com, te Facebook grupe Alternet oformljene s istom svrhom.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je osma i posljednja radionica na ovu temu koja se održava u sklopu projekta AlterNET.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                           Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

Eko Zadar

8.5.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Stankovcima će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“.

Radionica  je besplatna za sudionike/ce, a održat će se u  ponedjeljak 13. svibnja 2019. s početkom u 10:00 h u prostoru općinske vijećnice Općine Stankovci, Stankovci 230, 23422 Stankovci.

Radionica je dio programa „Dana otvorenih vrata EU projekata“.

Svrha radionice je okupiti dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnike ciljane skupine projekta, ali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike  udruga u fokus grupu koja će kroz moderaciju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice kako bi se istovremeno doprinijelo povećanju zaposlenosti te unaprjeđenju održivog razvoja na području Općine Stankovci. Cilj radionice je kroz zajednički razgovor identificirati koje su usluge potrebne na ovom području, te kako postojeće resurse zajednice staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Sudionici/e će također biti upoznati s postojanjem foruma za razmjenu ideja i međusobnu potporu na mrežnoj stranici alterpoljoprivreda.com, te Facebook grupe Alternet oformljene s istom svrhom.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je sedma od ukupno osam ovakvih radionica koja će se održati u sklopu projekta AlterNET.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                               Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

3.5.2019.

Pet polaznica uspješno je završilo edukaciju „Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“.

Polaznice su stekle znanje o specifičnim potrebama izrade poslovnog plana za pojedine mjere u Programu ruralnog razvoja (PRR), odnosno kompetenciju izrade poslovnih planova za potrebe prijava na natječaje za mjere u PRR-u. Naglasak je stavljen na oblike poslovnih planova potrebnih kod prijave na Mjeru 4 – Ulaganja u fizičku imovinu i Mjeru 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, te kod prijava na natječaje lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova).

Edukacija je provedena u sklopu projekta AlterNET- Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području,  te je bila besplatna za polaznice, a nastava je održana u Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac. Edukacija je bila namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama s područja gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

30.4.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Polači će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“.

Radionica  je besplatna za sudionike/ce, a održat će se u  utorak, 7. svibnja 2019. s početkom u 10:00 h u  općinskoj vijećnici Općine Polača, Polača 231/A.

Svrha radionice je okupiti dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnike ciljane skupine projekta, ali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike  udruga u fokus grupu koja će kroz moderaciju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice kako bi se istovremeno doprinijelo povećanju zaposlenosti te unaprjeđenju održivog razvoja na području Općine Polača. Cilj radionice je kroz razgovor identificirati koje su usluge potrebne na ovom području, te kako postojeće resurse zajednice staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Sudionici/e će također biti upoznati s postojanjem foruma za razmjenu ideja i međusobnu potporu na mrežnoj stranici alterpoljoprivreda.com, te Facebook grupe Alternet oformljene s istom svrhom.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je šesta od ukupno osam ovakvih radionica koja će se održati u sklopu projekta AlterNET.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                                   Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

17.4.2019.

Na inicijativu anonimne grupe građana te uz podršku Tržnice Zadar d.o.o., Prirodoslovno – grafičke škola Zadar i udruge “Eko-Zadar”, danas je na gradskoj tržnici pokrenuta inicijativa “Štand dobrote” – štand s besplatnim voćem i povrćem, s ciljem poticanja solidarnog dijeljenja hrane među ljudima i informiranja o ekološkim i društvenim posljedicama bacanja hrane.

U realizaciji ideje su pomogli Tržnica Zadar s ustupanjem mjesta na tržnici i tehničkom pomoći oko izvedbe, udruga Eko-Zadar sa savjetovanjem i podrškom u realizaciji ideje te Prirodoslovno - grafička škola Zadar čiji/e su učenici/e uz stručno vodstvo profesorice osmislili izgled plakata i letaka.

Kako je zamišljeno da štand funkcionira?

Štand dobrote je inicijativa “od ljudi za ljude” i njen uspjeh će ovisiti o dobroj volji ljudi koji na tržnici prodaju voće i povrće kao i o ostalim građanima koji imaju viška voća ili povrća te su ga u mogućnosti podijeliti s drugima. Zamisao je da se višak voća/povrća kao i ono voće/povrće koje je s manjim oštećenjima ostavi na štandu do 13 sati, kako bi ga između 13 i 15 sati mogli uzeti oni kojima je potrebno po vlastitom nahođenju. Po završetku radnog vremena tržnice, službenici tržnice će sakupiti hranu koja nije pokupljena i odložiti je u organski otpad.

Društvena solidarnost, ekologija i ekonomija su neodvojive komponente

Ekološka održivost na globalnoj razini cilj je kojeg je nemoguće odvojiti od drugih društveno-političkih i ekonomskih aspekata. Borba protiv nepotrebnog bacanja hrane može poslužiti kao dobar primjer toga. Naime, na globalnoj razini se otprilike jedna trećina hrane proizvedene za prehranu ljudi nepotrebno baca ili gubi. Na razini Europske unije, radi se o oko 90 do 100 milijuna tona bačene ili izgubljene hrane godišnje. Organizacija za prehranu i poljoprivredu UN-a (FAO) procijenila je da su troškovi nepotrebnog bacanja hrane na globalnoj razini oko 1 bilijun američkih dolara godišnje. Procjena je temeljena na vrijednosti nepotrebno bačenih proizvoda i isplaćenih subvencija za njihovu proizvodnju.  Troškovi povezani s okolišem kao što su emisije stakleničkih plinova, nestašica vode i erozija tla dosežu oko 700 milijardi američkih dolara. Istovremeno, preko 800 milijuna ljudi na globalnoj razini živi u siromaštvu i nemogućnosti dostatnog prehranjivanja. Samo u Hrvatskoj gotovo milijun ljudi živi na rubu siromaštva i ne mogu si priuštiti kvalitetan obrok svakog dana.

Inicijative kao što je “Štand dobrote” mali su doprinos u borbi za solidarnije i održivije društvo i sve su zastupljenije diljem Hrvatske. Nadamo se da će se ljudi prepoznati u idejama inicijative te da će ona zaživjeti i u Zadru.

Eko Zadar

17.4.2019.

Na Narodnom trgu održat će se Sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira „Dani sunca“. Sajam u organizaciji udruge „Eko-Zadar“ održavat će se od 18 do 20. travnja 2019.

Ovo je prvo ovogodišnje i pedesetprvo izdanje „Dana sunca“ pod motom „Živjeti dobro“. Radno vrijeme sajma koji se održava uz potporu Grada Zadra je od 8 do 20 sati, a predstavit će se ukupno deset sudionika od kojih prvi put jedna izlagačica iz Zagreba s ručno rađenim nakitom.  Riječ je o Art Studiu Lacani.

Na „Danima sunca“  sudjelovat će još i PTO Nekić iz Biograda na Moru s prirodnom kozmetikom, dok će se Kamen dizajn iz Preka predstaviti s uporabnim predmetima, suvenirima i nakitom od bračkog kamena.  Proizvode od aronije predstavit će nam OPG Marko Šmid iz Bjelovara, a proizvode od bobičastog voća Bokun d.o.o. iz Splita. OPG CD Raspović iz Zadra sudjelovat će s proizvodima od lavande, likerima i džemovima, dok će nam med i proizvode od meda  predstaviti OPG Slavica Veber iz Slavonskog Broda i OPG Mladen Jezidžić iz Zadra.

Sad već tradicionalno na sajmu će gostovati i Socijalna zadruga PUT iz Rijeke sa sirupima, džemovima i proizvodima od samoniklog bilja, poput omiljenog pesta od medvjeđeg luka, a uz  ovaj asoriman predstavit će nam se i s uporabnim predmetima i suvenirima od keramike i prirodnih materijala. Isto tako iz Rijeke i s keramičkim  suvenirima i uporabnim predmetima od keramike predstravit će se Proizvodni obrt TamiKerami.

Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, te Zadarska županija.

Eko Zadar

17.4.2019.

U ponedjeljak 15. travnja 2019. započela je edukacija „Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“.

Edukacija je namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama s područja gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov.

Edukacija se provodi u sklopu projekta AlterNET- Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području,  besplatna je za polaznike, a nastava se održava u Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac.

Polaznici/e će steći znanje o specifičnim potrebama izrade poslovnog plana za pojedine mjere u Programu ruralnog razvoja (PRR), odnosno kompetenciju izrade poslovnih planova za potrebe prijave na natječaje za mjere u PRR-u. Upoznat će se s  primjerima poslovnih planova na obrascima koje se koriste u Mjeri 4 – Ulaganja u fizičku imovinu, Mjeri 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, te s natječajima lokalnih akcijskih grupa koje djeluju na području provedbe projekta AlterNET, a koja su usklađeni s mjerama (podmjerama / tipovima operacije) iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020, te će kroz rad u grupama izradili poslovni plan.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                              Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

Eko Zadar

12.4.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“.

Radionica  je besplatna za sudionike/ce, a održat će se u  petak 19. travnja 2019. s početkom u 10:00 h u prostoru općinske vijećnice Općine Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac.

Svrha radionice je okupiti dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnike ciljane skupine projekta, ali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike  udruga u fokus grupu koja će kroz moderaciju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice kako bi se istovremeno doprinijelo povećanju zaposlenosti te unaprjeđenju održivog razvoja na području Općine Gračac. Cilj radionice je kroz zajednički razgovor identificirati koje su usluge potrebne na ovom području, te kako postojeće resurse zajednice staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Sudionici/e će također biti upoznati s postojanjem foruma za razmjenu ideja i međusobnu potporu na mrežnoj stranici alterpoljoprivreda.com, te Facebook grupe Alternet oformljene s istom svrhom.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je peta od ukupno osam ovakvih radionica koja će se održati u sklopu projekta AlterNET.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                                Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

Eko Zadar

4.4.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Novigradu će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“.

Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u srijedu 10. i četvrtak 11.travnja 2019., a održava se u prostoru Knjižnice i čitaonice Novigrad, Stjepana Radića bb, 23312 Novigrad. Edukacija počinje u 10 sati, a održava ju Neven Jurjević, dipl. ing., savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udruga koje djeluju na području ruralnog razvoja ili to planiraju, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Općine Novigrad. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta Nives Rogoznici na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je šesta od ukupno osam ovakvih edukacija, a naredne će se održati u Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                            Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

27.3.2019.

Udruga „Eko Zadar“ i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, partneri u projektu AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području objavljuju

                                             Javni poziv za prijavu polaznika/ca edukacije

                „Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“

 

Edukacija traje 35 sati (5 dana x 7 sati) i održat će se 15., 16., 18. 29. i 30. travnja 2019. s početkom u 15 sati u prostorijama (u informatičkoj učionici) Srednje Škole kneza Branimira Benkovac, Antuna Mihanovića 19, 23420 Benkovac.

Na edukaciju se mogu prijaviti dugotrajno nezaposlene osobe nastanjene na  područjuGrada Benkovca, Grada Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov.

Prijave i informacije na: 091 20 85 696, desk@ekozadar.hr

Dugotrajno nezaposlenim osobama smatraju se osobe koje su, ukoliko su mlađe od 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, dok ukoliko su starije od 29 godina trebaju biti nezaposlene minimalno godinu dana. Od onih koju su registrirani u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje biti će zatraženo da dostave potvrdu o trajanju nezaposlenosti. Mogu se prijaviti i osobe koje se ne vode u evidenciji HZZ-a, a koje u tom slučaju dostavljaju izjavu o trajanju nezaposlenosti.

Edukacija je besplatna za polaznike, te se polaznicima osigurava obrok i refundacija putnog troška između mjesta stanovanja i mjesta održavanja edukacije.

Edukacija se sastoji od:

-Uvodnog dana

-Fokusirane edukacije tijekom koje polaznici stječu znanje o specifičnim potrebama izrade poslovnog plana za pojedine mjere u Programu ruralnog razvoja (PRR), odnosno kompetenciju izrade poslovnih planova za potrebe prijave na natječaje za mjere u PRR-u

 

Osim dugotrajno nezaposlenih osoba, za sudjelovanje isključivo u uvodnom danu mogu se prijaviti i aktivni poljoprivrednici, te predstavnici lokalnog javnog sektora na  području Grada Benkovca, Grada Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov.

Preporuka za polaznike/ce je poznavanje osnova rada u Excelu.

 

PROGRAM RADA

UVODNI DAN 15.4.2019.

Upoznavanje s:

-mjerama iz PRR-a za prijavu na koje je potreban Poslovni plan

-osnovnom svrhom izrade poslovnih planova i osnovnih sastavnica poslovnih planova

-primjerima poslovnih planova na obrascima koje se koriste u: Mjeri 4 – Ulaganja u fizičku imovinu, Mjeri 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, natječajima lokalnih akcijskih grupa koje djeluju na području provedbe projekta (LAG Bura, LAG Laura i LAG Lika) a koja su usklađeni s mjerama (podmjerama / tipovima operacije) iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Pauza uz obrok je u 17:00 h

 

FOKUSIRANA EDUKACIIJA 16., 18. 29. i 30. 4.2019.

-detaljna razrada tema Uvodnog dana

-praktičan rad izrade poslovnog plana (opisni i tablični dio) sukladno natječajnim obrascima za: jednu podmjeru unutar Mjere 4 - Ulaganja u fizičku imovinu, jednu podmjeru unutar Mjere 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, 1 natječaj lokalne akcije grupe (LAG) na projektnom području (rad u grupama)

Pauza uz obrok je u 17:00 h

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                         Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

 

Eko Zadar

25.3.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Novigradu će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“.

Radionica  je besplatna za sudionike/ce, a održat će se u  petak 29. ožujka 2019. s početkom u 10:00 h u prostoru Knjižnice i čitaonice Novigrad, Stjepana Radića bb, 23312 Novigrad.

Svrha radionice je okupiti dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnike ciljane skupine projekta, ali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike  udruga u fokus grupu koja će kroz moderaciju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice kako bi se istovremeno doprinijelo povećanju zaposlenosti te unaprjeđenju održivog razvoja na području Općine Novigrad. Cilj radionice je kroz zajednički razgovor identificirati koje su usluge potrebne na ovom području, te kako postojeće resurse zajednice staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Sudionici/e će također biti upoznati s postojanjem foruma za razmjenu ideja i međusobnu potporu na mrežnoj stranici alterpoljoprivreda.com, te Facebook grupe Alternet oformljene s istom svrhom.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je četvrta od ukupno osam ovakvih radionica koja će se održati u sklopu projekta AlterNET.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

21.3.2019.

Za polaznice koje su proteklog tjedna uspješno završile osposobljavanje za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja, ovog je tjedna u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području, provedena i dodatna edukacija.

Riječ je o edukaciji „Osnove knjigovodstva i poslovanja OPG-a“ koja im je pružila specifična znanja potrebna za obavljanje knjigovodstvenih poslova za potrebe OPG-a.

Edukacija, namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, za polaznice je bila besplatna, a održana je u prostorijama Srednje škole kneza Branimira u Benkovcu. Uslugu edukacije pružilo je Pučko otvoreno učilište Libar.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

Eko Zadar

14.3.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Sv. Filipu i Jakovu će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“.

Radionica  je besplatna za sudionike/ce, a održat će se u petak 22. ožujka 2019. s početkom u 10:00 h u prostoru Općinske vijećnice Općine Sveti Filip i Jakov (zgrada Stare škole, preko puta crkve), Put Primorja 1, 23207 Sveti Filip i Jakov.

Svrha radionice je okupiti dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnike ciljane skupine projekta, ali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike  udruga u fokus grupu koja će kroz moderaciju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice kako bi se istovremeno doprinijelo povećanju zaposlenosti te unaprjeđenju održivog razvoja na području Općine Sv. Filip i Jakov s posebnim naglaskom na ruralni dio općine. Cilj radionice je kroz zajednički razgovor identificirati koje su usluge potrebne na ovom području, te kako postojeće resurse zajednice staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Sudionici/e će također biti upoznati s postojanjem foruma za razmjenu ideja i međusobnu potporu na mrežnoj stranici alterpoljoprivreda.com, te Facebook grupe Alternet oformljene s istom svrhom.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je treća od ukupno osam ovakvih radionica koja će se održati u sklopu projekta AlterNET.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                                 Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

 

Eko Zadar

13.3.2019.

Devet polaznica uspješno je završilo osposobljavanje za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području.

Devet polaznica uspješno je završilo osposobljavanje za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području.

Nakon položenog završnog ispita, uvjerenja o završenom osposobljavanju 12. ožujka 2019. primile su Božana Jonjić, Branka Mitrović, Dalija Marinković, Dragana Dragišić, Ivana Kaštelanac, Josipa Sarić, Katarina Orlović, Nikolina Čorluka i Slavka Čirjak.

Osposobljavanje za polaznice bilo je besplatno, a održano je u prostorijama Srednje škole kneza Branimira u Benkovcu. Uslugu edukacije pružilo je Pučko otvoreno učilište Libar. Tijekom sljedećeg tjedna za njih će biti organizirana i edukacija na temu „Osnove knjigovodstva i poslovanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava“  kako bi stekle i dodatna specifična znanja potrebna za obavljanje knjigovodstvenih poslova za potrebe OPG-a.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Osposobljavanje  za  obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja jednako kao i edukacija „Osnove knjigovodstva i poslovanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava“  namijenjeni su bili dugotrajno nezaposlenim osobama.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

8.3.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“.

Radionica  je besplatna za sudionike/ce, a održat će se u petak 15. ožujka 2019. s početkom u 10:00 h u prostoru Lovačke udruge Benkovac, Ulica Ante Starčevića 6 c, Benkovac.

Svrha radionice je okupiti dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnike ciljane skupine projekta, ali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike  udruga u fokus grupu koja će kroz moderaciju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice kako bi se istovremeno doprinijelo povećanju zaposlenosti te unaprjeđenju održivog razvoja na području Grada Benkovca. Cilj radionice je kroz zajednički razgovor identificirati koje su usluge potrebne na ovom području, te kako postojeće resurse zajednice staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Sudionici/e će također biti upoznati s postojanjem foruma za razmjenu ideja i međusobnu potporu na mrežnoj stranici alterpoljoprivreda.com, te Facebook grupe Alternet oformljene s istom svrhom.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je druga od ukupno osam ovakvih radionica koja će se održati u sklopu projekta AlterNET.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

5.3.2019.

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ otvoreno je jedno slobodno mjesto na edukaciji „Osnove knjigovodstva i poslovanja OPG-a“.

Prijaviti se mogu dugotrajno nezaposlene osobe s mjestom stanovanja na području gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov koje su, s obzirom da je riječ o dopunskoj edukaciji, prethodno završile osposobljavanje za knjigovođu-računovođu o čemu dostavljaju uvjerenje.

Dugotrajno nezaposlenim osobama smatraju se osobe koje su, ukoliko su mlađe od 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, dok ukoliko su starije od 29 godina trebaju biti nezaposlene minimalno godinu dana. Od onih koju su registrirani u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje biti će zatraženo da dostave potvrdu o trajanju nezaposlenosti. Mogu se prijaviti i osobe koje se ne vode u evidenciji HZZ-a, a koje u tom slučaju dostavljaju izjavu o trajanju nezaposlenosti.

Ova je edukacija izvorno planirana za osobe koje su se u sklopu projekta AlterNET osposobile za obavljanje poslova knjigovođe-računovođe, a jedno je mjesto na edukaciji ostalo slobodno zbog odustajanja jedne od polaznica.

Edukacija „Osnove knjigovodstva i poslovanja OPG-a“ održat će se 18. i 19. ožujka s početkom u 15 sati u prostorijama Srednje škole Kneza Branimira u Benkovcu, a polaznicima će biti osigurano i refundiranje troškova prijevoza između mjesta stanovanja i mjesta održavanja nastave.

Zainteresirani za edukaciju mogu se javiti na adresu e-pošte udruge „Eko-Zadar“ desk@ekozadar.hr ili na 091 20 85 696.

Projekt AlterNET udruga „Eko-Zadar“ provodi u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                              Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

27.2.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Obrovcu će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“.

Radionica  je besplatna za sudionike/ce, a održat će se u četvrtak 7. ožujka 2019. s početkom u 9:30 h u prostoru čitaonice Knjižnice i čitaonice Obrovac (zgrada Pučkog otvorenog učilišta Obrovac, Ulica Ivane Brlić Mažuranić 6, 23450 Obrovac).

Svrha radionice je okupiti dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnike ciljane skupine projekta, ali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike  udruga u fokus grupu koja će kroz moderaciju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice kako bi se istovremeno doprinijelo povećanju zaposlenosti te unaprjeđenju održivog razvoja na području Grada Obrovca. Cilj radionice je kroz zajednički razgovor identificirati koje su usluge potrebne na ovom području, te kako postojeće resurse zajednice staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Sudionici/e će također biti upoznati s postojanjem foruma za razmjenu ideja i međusobnu potporu na mrežnoj stranici alterpoljoprivreda.com, te Facebook grupe Alternet oformljene s istom svrhom.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je prva od ukupno osam ovakvih radionica koja će se održati u sklopu projekta AlterNET.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

 

Eko Zadar

22.2.2019.

U sklopu projekta PERMA-HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu održati će se verificirano osposobljavanje iz područja permakulture i urbane hortikulture za 45 nezaposlenih polaznica.

Riječ je o verificiranom inovativnom interdisciplinarnom programu osposobljavanja (upis u e – radnu knjižicu) iz područja permakulturnog dizajna i urbane hortikulture u sklopu projekta PERMA – HORTI – Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu.

Program osposobljavanja namijenjen je isključivo nezaposlenim ženama s područja Zadarske županije te im pruža mogućnost stjecanja novih vještina i znanja iz područja permakulture i urbane hortikulture kao i njihovu veću kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada.


Osnovni podaci o projektu:
Nositelj projekta: Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar
Partneri: Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji „Porat“, Sveučilište u Zadru, Osnovna škola Voštarnica – Zadar, „Nasadi“ d.o.o.

Područje provedbe: Zadarska županija
Razdoblje provedbe: 14. svibnja 2018. godine – 13. svibnja 2020.

Ukupna vrijednost: 854.143,73 HRK
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Iznos potpore Europske unije: 854.143,73 HRK (nepovratna sredstva EU sredstva 100%)


Ciljane skupine:
-nezaposleni pripadnici ranjivih skupina kao što je definirano Strategijom razvoja ljudskih potencijala
-učenici/e osnovnih i srednjih škola


Ciljevi projekta: Doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada razvojem i provedbom inovativnog interdisciplinarnog programa osposobljavanja za poslove permakulturnog dizajna i urbane hortikulture i omogućiti učinkovitu provedbu županijske strategije razvoja ljudskih potencijala prilagodbom postojećih i uvođenjem novih obrazovnih metoda i sadržaja u partnerskim školama.

Za prijavu na program osposobljavanja i sve dodatne informacije javite se na:
E mail: senad.salihovic@agrra.hr
Telefon: 023/628 – 453

Eko Zadar

30.1.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Pakoštanima će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“.

Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u srijedu 6. i četvrtak 7. veljače, a održava se u općinskoj vijećnici Općine Pakoštane, Kraljice Jelene 78, 23211 Pakoštane.  Edukacija počinje u 10 sati, a održava ju Neven Jurjević, dipl. ing., savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udruga koje djeluju na području ruralnog razvoja ili to planiraju, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Općine Pakoštane. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta Nives Rogoznici na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je peta od ukupno osam ovakvih edukacija, a naredne će se održati u Novigradu, Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

 

Eko Zadar

14.1.2019.

Iz LAG-a Bura pozivaju na otvaranje Voćnog trga u Poljicima u petak 25. siječnja u 13 sati. Lokacija je Brdarići, Poljica.

Projekt „Voćni Trg“ odabran je u sklopu programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2018. u organizaciji Ine.

Više o projektu pronađite OVDJE

Eko Zadar

14.1.2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području do ljeta će se održati niz edukacija i radionica namijenjenih prije svega dugotrajno nezaposlenim osobama, ali i poljoprivrednicima, udrugama i zaposlenima u javnom sektoru.

U sklopu projekta AlterNET  – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području do ljeta će se održati niz edukacija i radionica namijenjenih prije svega dugotrajno nezaposlenim osobama, ali i poljoprivrednicima, udrugama i zaposlenima u javnom sektoru.  Ove aktivnosti održavat će se u gradovima Benkovcu i Obrovcu, te općinama Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov. Projekt AlterNET provode udruga „Eko-Zadar“ i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu vrijednom 957.059,31 HRK kojeg je u potpunosti  financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine.

Svrha svih aktivnosti je u ovih osam gradova i općina na projektnom području okupiti osobe koje će u narednim godinama postati motor ruralnog razvoja u svojim sredinama, ali i šire, na području Zadarske županije. Na području županije ranije su se, ali i danas, provodile edukacije poljoprivrednika u pojedinim usmjerenjima, to jest za pojedine djelatnosti. Mi smo stoga odabrali provoditi edukacije koje su tome komplementarne, odnosno ponuditi, prije svega dugotrajno nezaposlenima da se educiraju i osposobe za poslove nepoljoprivrednog karaktera, a čije je obavljanje poljoprivrednicima potrebno. Očekujemo da će deset osoba do druge polovice ožujka uspješno završiti osposobljavanje za knjigovođu-računovođu i dobiti uvjerenje koje im se upisuje u e-radnu knjižicu. Kako bi oni sutra bili konkurentni na tržištu rada, za njih smo pripremili još dvije edukacije koje im daju prednost nad ostalima jer ih specifično osposobljavaju za bavljenje obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Do konca travnja oni će imati priliku proći edukaciju „Osnove knjigovodstva i poslovanja OPG-a“, te potom i  edukaciju „Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“.

Na edukaciju „Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“ moći će se prijaviti i dugotrajno nezaposleni koji nisu nužno završili osposobljavanje za knjigovođu-računovođu s obzirom da te dvije edukacije nisu u izravnoj vezi.

Riječ je o petodnevnoj edukaciji kod koje se nadamo u sklopu  uvodnog dana, osim samih polaznika, okupiti i predstavnike lokalnog javnog sektora i poljoprivrednike kako bismo potaknuli umrežavanje polaznika s potencijalnim poslodavcima, budućim klijentima i suradnicima.

Osim toga nastavit će se i s održavanjem dvodnevnih edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz PRR-a“ koje je Neven Jurjević, savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u AGRRA-i, do sad održao u Benkovcu, Gračacu, Obrovcu i Polači. U sljedećem periodu predstoje one u Sv. Filipu u Jakovu, Novigradu, Pakoštanima i Stankovcima.

U periodu od proljeća do ljeta 2019. održat će se i osam jednodnevnih radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“ na koje ćemo uz dugotrajno nezaposlene pozvati i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike lokalnih udruga. Namjera je okupiti ih u fokus grupu koja će kroz moderiranu diskusiju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice u cilju održivog razvoja svakog pojedinog ruralnog područja, a  s ciljem identifikacije usluga koje su potrebne na tom području, a sve kako bi se pripadnici ciljane skupine motivirali za razvoj vlastitih kompetencija u potrebnom smjeru.

Planirano je započeti i s održavanjem dvodnevnih  radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a  i projekata iz područja ruralnog razvoja na koje će, također, uz  dugotrajno nezaposlene biti pozvani i predstavnici lokalnog javnog sektora i poljoprivrednici te članovi lokalnih udruga. 

Zainteresirani za ove edukacije i radionice za više informacija pozvani su obratiti se voditeljici projekta na e-mail desk@ekozadar.hr ili na 091 2085 696. 

 

                              Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

 

Eko Zadar

10.1.2019.

Obavještavaju se polaznice osposobljavanja za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja koje se provodi u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području, kako će se nastava nastaviti 14. siječnja 2019. prema rasporedu i satnici kakav je bio u prvom djelu nastave tj. ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 15 sati.

Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

Eko Zadar

4.12.2018.

Edukacija je besplatna za sudionike/ce, a održava se u općinskoj vijećnici Općine Polača, Polača 231/A.

U sklopu projekta AlterNET  – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Polači će se održati edukacija „Prijava projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju za potrebe korištenja mjera iz Programa ruralnog razvoja“. Edukacija je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana; u utorak 11. i srijedu 12. prosinca, a održava se u općinskoj vijećnici Općine Polača, Polača 231/A.  Edukacija počinje u 10 sati, a održava ju Neven Jurjević, dipl. ing., savjetnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udruga koje djeluju na području ruralnog razvoja ili to planiraju, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Općine Polača. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta Nives Rogoznici na e mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je četvrta od ukupno osam ovakvih edukacija, a naredne će se održati u Novigradu, Pakoštanima, Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.

 

 

 

 

Eko Zadar

4.12.2018.

U sklopu manifestacije „Advent u Zadru“ na Narodnom trgu održat će se Sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira „Dani sunca“.

Sajam u organizaciji udruge „Eko-Zadar“  održavat će se od 6. do 8. prosinca, a u sklopu sajma tri će udruge provesti svoje dobrotvorne aktivnosti na dva  Štanda dobre volje.

 Ovo je pedeseto izdanje „Dana sunca“ pod motom „Živjeti dobro“. Radno vrijeme sajma koji se održava uz potporu Grada Zadra je od 08 do 20 sati, a predstavit će se ukupno devet sudionika od kojih prvi put jedan proizvođač iz Donje Lomnice. Riječ je o proizvođaču meda Antičević Zeleni med j.d.o.o. koji uz med donosi i proizvode od ljekovitog bilja. Na „Danima sunca“  sudjelovat će PTO Nekić iz Biograda na Moru s prirodnom kozmetikom, dok će se Kamen dizajn iz Preka predstaviti s uporabnim predmetima, suvenirima i nakitom od bračkog kamena.  Suhe smokve i delicije od suhih smokava ponudit će OPG Eugen Novaković iz Posedarja, a proizvode od bobičastog voća Bokun d.o.o. iz Splita. OPG CD Raspović iz Zadra sudjelovat će s proizvodima od lavande, likerima i džemovima, dok će nam med i proizvode od meda  predstaviti OPG Slavica Veber iz slavonskog Broda i OPG Mladen Jezidžić iz Zadra.

 Na „Štandu dobre volje“ sudjelovat će Udruga za autizam Zadar čiji će volonteri izložiti rukotvorine sva tri sajmena dana koje su na radionicama izradili članovi udruge pod vodstvom radnih terapeuta i likovnog terapeuta, Udruga odgajatelja Maraške koji će se isto predstaviti s rukotvorinama svojih članova kao i Udruga osoba oštećena sluha Zadar koja će svoje djelovanje  predstaviti uz pomoć razglednica Zadra 7. prosinca od 08:00  do 12:00.

Eko Zadar

12.4.2018.

Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ održat će se na Narodnom trgu u Zadru od 19. do 21. travnja. Organizacijom ovog sajma, četrdeset i sedmog po redu, udruga „Eko-Zadar“ obilježava 22. travnja – Dan planeta Zemlje.

Tijekom tri sajmena dana sudjelovat će 11 proizvođača.

Prvi put će se predstaviti tri obiteljska gospodarstva; OPG Miletić – Spara iz Klisa koji, uz maslinovo ulje i džemove, donosi i „kripno“ slatko - hranu s povećanom energetskom vrijednosti, odnosno trajne kolače s maslinovim uljem i suhim voćem, OPG Knežević iz Bjelovara  koji će ponuditi češnjakov prah, granulat i pesto, te OPG Hrvoje Puškarić iz Zagreba koji stiže s proizvodima od aronije.

Svoje proizvode ponudit će i zadarski proizvođači Drmić j.d.o.o. koji donosi pekmez po domaćoj recepturi, slane i slatke delicije, OPG Mladen Jezidžić koji stiže s medom, propolisom, cvjetnim prahom, voskom i medovačom, te OPG „CD Raspović“ koji nudi likere, lavandu, smokve, narančine i džemove. Na sajmu sudjeluju i PTO Nekić iz Biograda na Moru s uljima za njegu lica i tijela, melemima i biljnim kuglama, Kamen dizajn iz Preka s uporabnim predmetima, suvenirima i nakitom od bračkog kamena, Bokun d.o.o. iz Splita s voćnim vinima, sušenim gljivama, sokovima i džemovima od bobičastog voća bez dodanog šećera, Socijalna zadruga Put iz Rijeke sa sirupima, pekmezima, ajvarom, pestom od medvjeđeg luka i kermičkim rukotvorinama, te OPG Slavica Veber iz Slavonskog broda  s medom i pčelinjim proizvodima.

Radno vrijeme sajma 19. i 20. travnja je od 8 do 20 sati, a 21. travnja od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka.

Eko Zadar

28.9.2017.

Iz udruge Volim domaće obavještavaju da će se Seljačka tržnica Zadarske županije svake subote, počevši od subote 30. rujna, umjesto ispred Supernove održavati na lokaciji Jazine ispod zapadne tribine sportske dvorane Jazine.

Eko Zadar

19.4.2017.

Dan planeta Zemlje 22. travnja udruga „Eko-Zadar“ i ove će godine obilježiti održavanjem Sajma zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“.

Trodnevni sajam u periodu od 20. do 22. travnja održat će se na Narodnom trgu u Zadru, a na njemu će nastupiti 15 sudionika, od kojih su njih 11 s područja Zadarske županije. Dvoje među njima vlasnici su oznake Hrvatskog otočkog proizvoda (HOP), a riječ  je o OPG-u Marije Kuljerić sa Silbe čija čak četiri melema te dvije kreme nose ovu oznaku, i o obrtu Kamen dizajn iz Preka, koji s bavi izradom uporabnih predmeta i suvenira od bračkog kamena, a oznaku HOP nosi njihov mužar. Oni će se na sajmu predstaviti tijekom sva tri sajmena dana.

Tijekom čitavog trajanja sajma nastupit će i PTO Nekić iz Biograda na Moru s uljima, kremama i biljnim kuglama, OPG Drago Drmić iz Zadra slikerima i kozmetikom, Drmić j.d.o.o. iz Zadra s  pekmezima, te slanim i slatkim delicijama, OPG Mladen Jezidžić iz Zadra s medom i pčelinjim proizvodima, OPG Aralica iz Šibenika s likerima i džemovima od maraške i crnih smokava, te OPG Ivana Dežmalj iz Posedarja s kozmetičkim proizvodima.

Na sajmu „Dani sunca“ prvi se put, i to posljednjeg dana sajma -  22. travnja, predstavljaju Aranea d.o.o. sa Silbe s pekarskim proizvodima od  ekološki proizvedenog brašna, te Silicea Terra iz Nina koja donosi unikatni nakit od poludragog kamena, prirodnu kozmetiku i orgonite.  Prvog sajmenog dana -  20. travnja posjetitelje očekuju dobro poznati proizvođač delicija od suhih smokava OPG Eugen Novaković iz Posedarjai Bokun d.o.o. iz Splita sa sokovima i džemovima od bobičastg voća, vinom od šumskih kupina i sušenim gljivama. Socijalna zadruga „Put“ iz Rijeke koja, među ostalim donosi  proizvode od samoniklog bilja poput pesta od medvjeđeg luka i pupoljak maslačka u maslinovom ulju, te OPG CD Raspović iz Zadra  s  cvijetom lavande medenjacima, narancinima, likerima i rakijama na „Danima sunca“ sudjeluju 20. i 21. travnja, dok će s svojim likerima i rakijama Kapronca d.o.o. iz Zagreba predstaviti 21. i 22. travnja.

Radno vrijeme sajma 20. i 21. travnja je od 8 do 20 sati, a 22. travnja od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo i obrtništvo. 

Eko Zadar

4.4.2017.

U petak 7. travnja 2017. održat će se besplatna radionica za OPG-ove na temu financijskih i poreznih obveza OPG-a. Radionicu organizira LAG Mareta.

Radionica će se održati u IMACT centru u Zadru s početkom u 10 sati, a predviđeni završetak je do 14h. Osim samih predavanja biti će vremena i za pitanja i odgovore, ali i za međusobno upoznavanje, druženje i razmjenu iskustava sudionika.

 

Eko Zadar

6.2.2017.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na temelju Pravilnika o provedbi Podmjere 6.1.»Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, Podmjere 6.2 »potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« i Podmjere 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava« u okviru Mjere M06 »Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (Narodne novine, broj 42/2015 i 6/2017) objavila je Natječaj za provedbu podmjere 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Prihvatljivi Korisnici u skladu s Prilogom I, točkom 2. Natječaja su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura.

Zahtjev za potporu mogu podnijeti mala poljoprivredna gospodarstva koja su organizacijskih oblika:

a) obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo,

b) obrt registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti,

c) trgovačko društvo registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela),

d) zadruga registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Zahtjev za potporu podnosi se u elektronskom obliku putem AGRONET aplikacije, a po završetku elektronskog popunjavanja Zahtjeva za potporu u AGRONET-u, korisnik je dužan ispisati, ovjeriti/pečatiti i potpisati te dostaviti ovjerenu Potvrdu o podnošenju Zahtjeva za potporu preporučenom poštom s povratnicom ili osobno na adrese podružnica Agencije za plaćanja, ovisno o lokaciji ulaganja.

Sredstva javne potpore u skladu s točkom 4. podtočkom 1. iznose ukupno 151.261.593,00 kuna.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 27. veljače 2017. godine od 12:00:00 sati do 27. ožujka 2017. godine do 23:59:59 sati. 

Više informacija i dokumentaciju pronađite OVDJE

Izvor: Program ruralnog razvoja

Eko Zadar

19.1.2017.

8. Sajam otočnih proizvoda održati će se u Tkonu na Mulu za vrijeme manifestacije Škraping Tkon-otok Pašman 2017. dana 04.03.2017. – subota, s početkom u 10:15 sati i 05.03.2017. – nedjelja s početkom u 08:00 do 12:00 sati.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. g. 

Na području Općine Tkon je 20 proizvoda označeno oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ od toga 2 nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome Apostola. 

Na otoku Pašmanu je preko 30 proizvoda i suvenira označeno oznakom HOP (iz mjesta Tkon, Kraj, Pašman i Neviđane) te treću godinu zaredom  otok Pašman osvaja najviše oznaka HOP  koju dodijeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Na Sajmu otočnih proizvoda nastupiti će preko 40 izlagača a među kojima su i  nositelji oznake „Hrvatski otočni proizvod“ sa gotovo svih jadranskih otoka, te se ovaj Sajam ubraja u najveće Sajmove ovakve vrste u Hrvatskoj. 

Za izlagače Sajma u subotu 04.03. organizirana je zajednička večera sa nastupom Klape u restoranu „Đardin“ u Tkonu od 17:30 sati sa podijelom Zahvalnica, od 20:00 sati u restoranu „Sovinje“ u sklopu proglašenja pobjednika Škrapinga 2017. dodijeliti će se i Diplome za najbolji otočni proizvod i suvenir.

u nedjelju 05.03. od 11:30-12:00 sati održati će se u Centru za kulturu Tkon  predavanje na temu: „Hrvatski otočni proizvod“, predavač: Ljubica Ajduković Ugarković,univ.spec.publ.admn., dipl.pol. voditeljica projekta HOP,

od 12:00-13:00 sati predviđen  je obilazak nositelja oznake HOP Tkona (posjet OPG Ante Grdaš i OPG Vesna Zalović).

Smještaj je organiziran na području Tkona, cijena smještaja je 100,00 kn/osoba/noćenje te je organiziran prijevoz autobusom na Škraping iz Zagreba, info na: www.skraping.hr

Rok za prijavu na Sajam je 06.02.2017.

Iznos kotizacije za Sajam je 60,00 kn/izlagač. Kotizacija uključuje zajedničku večeru za izlagače te troškove logistike. 

 Link prijavnica na Sajam: http://www.sajam-tkon.com/prijava-na-sajam/

 

Na manifestaciji će nastupiti KUD „Kunjka“ iz Tkona..

Organizatori Sajma: JKU „Prvenj“, TZ Općine Tkon i Općina Tkon.

Pokrovitelji: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Više informacija o Sajmu na: www.sajam-tkon.com

 

JKU „PRVENJ“

TKON

Tel: 023/285-541

Eko Zadar

8.12.2016.

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju najavljuju raspisivanje natječaja za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Natječaj će biti otvoren od 21. prosinca 2016. godine, a prijave će se moći podnositi, također, od 21. prosinca 2016. godine.

Podsjećamo da su korisnici mladi poljoprivrednici (osobe starije od 18 i mlađe od 40 godina) koji:

– su u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu registrirani kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva za koje se traži potpora,

– u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu nisu registrirani kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva za koje se traži potpora.

Prihvatljive aktivnosti su:

  1. a) kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,
  2. b) kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. ovoga Pravilnika osim proizvoda ribarstva,
  3. c) kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta,
  4. d) kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme,
  5. e) podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada,
  6. f) uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje,
  7. g) građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda,
  8. h) stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I,
  9. i) operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Isplata se vrši u tri rate u razdoblju od najviše tri godine.

Druge informacije o prihvatljivosti možete pogledati u Pravilniku o provedbi podmjere 6.1., podmjere 6.2. i podmjere 6.3. u okviru mjere M06 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja” (NN 42/15), a biti će dostupne i u spomenutom natječaju.

Izvor: ruralnirazvoj.hr

Eko Zadar

2.11.2016.

Delicije slane i slatke, ponešto za jelo i ponešto za piće, melemi, ulja i kremice za jesenske dane, a sve od malih proizvođača, ispuniti će predstojećeg vikenda Narodni trg u Zadru. Riječ je o Sajmu zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ koji će se održati u petak i subotu, 4. i 5. studenog, a kojeg organizira udruga „Eko- Zadar“.

Svoje proizvode ponudit će sedam proizvođača iz Zadarske županije; PTO Nekić iz Biograda na Moru koji donosi meleme, ulja za njegu lica i tijela, te biljne kugle spavalice, OPG Eugen Novaković iz Posedarja u čijem su asortimanu suhe smokve, raznovrsne delicije od suhih smokava i maslinovo ulje, OPG Mladen Jezidžić iz Zadra koji stiže s medom i pčelinjim proizvodima kao što su propolis, pelud, pčelinji vosak i rakija medovača, OPG „CD Raspović“  iz Zadra koji nudi  likere,  rakije, džemove medenjake i narancine, OPG Drago Drmić iz Zadra s likerima, džemom od bundeve i prirodnom kozmetikom, Drmić j.d.o.o. iz Zadra s pekmezima, ali  i drugim slatkim i slanim delicijama, te OPG Ivana Dežmalj iz Posedarja s prirodnom kozmetikom. Na sajmu će također biti moguće pronaći proizvode s oznakom Hrvatski otočki proizvod koje donosi  OPG Marija Kuljerić sa Silbe a riječ je o OPG-u koji je, pod nazivom „Miris Silbe“, razvio niz proizvoda prirodne kozmetike i melema,t e sušenog bilja za začine i čajeve.

Osim proizvođača iz Zadarske županije, na „Dane sunca“ stižu i Kasiopea t.u.o. iz Korčule s ponudom prirodne kozmetike te medom,  BOKUN d.o.o iz Splita  s proizvodima od bobičastog voća, vinom od šumskih kupina, sokovima i džemovima i sušenim gljivama, te Socijalna zadruga Put iz Rijeke s prirodnim sirupima, pekmezima, ajvarima, ponudom zimnice i suvenirima od keramike.

Radno vrijeme sajma 4. studenog je od 8 do 20 sati, a  5. studenog od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo i obrtništvo.

Izvor: ekozadar.hr

OPG Mladen Jezidžić

20.10.2016.

U subotu 23.10.2016 slavimo rođendan Seljačke tržnice u Zadru!

Poštovani vjerni kupci i ostali posjetitelji, pozivamo vas da nas posjetite u subotu 23.10.2016 na Seljačku tržnicu ispred Super Nove.Slavimo rođendan,a kako smo mi tamo zbog vas želimo da i vi dođete i da zajedno proslavimo "Sretan rođendan"!Svaki od nas izlagača će nešto donijeti za degustaciju,kao što su juhe,kolači,likeri,rakije i sl.tako da i to treba neko pojesti,a vi dragi kupci ste nam najvažniji! Veselimo se vašem dolasku! OPG Mladen Jezidžić

Eko Zadar

5.9.2016.

9. Festival smokava počinje 3. rujna u 11 sati, ispred Muzeja antičkog stakla.

Ovogodišnji festival ide pod sloganom „U se, na se,..." čime već deveti put promovira smokvu u svim njezinim oblicima. Za potrebe festivalskog plakata Kristina Kresović, uz asistenciju šminkerice Ive Ivanac, pozirat će ispred objektiva zadarskog fotografa Marina Gospića, a svoj rad će za ovu prigodu predstaviti i dizajnerica nakita i majstorica stakla Muzeja antičkog stakla Antonija Gospić. Inspirirana smokvom, poznata dizajnerica Ada Duka odjenut će Luciju Matković, zadarsku studenticu glume.

 

PROGRAM DOGAĐANJA: 

3. rujna 11 h PRESS-SESSION, fotografiranje za festivalski plakat, dvorište Muzeja antičkog stakla

8. i 9. rujna 8 – 20 h SAJAM SMOKAVA - sajam proizvođača i prerađivača smokava kod Trga pet bunara

9. rujna 10 – 13 h GASTRO SMOKVA - promocija i degustacija hrane i pića, Muzej antičkog stakla

9. rujna 15 h RADIONICA: MARMELADA OD SMOKAVA

prof. Ginés Recio Blanco iz Salamanke, Španjolska, prof. Kristina Lončar, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Zadar

10. rujna 10 h RADIONICA: IZRADA SAPUNA OD SMOKAVA

Ana Delić Karabatić, sapunerija Rustika, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar

10. rujna 11 h RADIONICA: PRIMJENA SMOKVE U KULINARSTVU

Mario Arbanas, šef kuhinje restorana Pet bunara, Zadar, IMPACT centar

10. rujna 19 – 20 h ROMANTIČNA ŠETNJA SA SMOKVAMA

promocija smokava i haljina zadarske dizajnerice Ade Duke, grad Nin

13. rujna 16-17 h DJEČJA RADIONICA: OSLIKAVANJE STAKLENKI PEKMEZA ŠINJORINA SMOKVA

prof. Jadranka Čikić i prof. Sandra Babac, Dječji odjel, GKZD

13. rujna 18 h OKRUGLI STOL: PROBLEMATIKA MODERNOG SMOKVARSTVA

dipl.ing.agr. Gordana Dragun, mr.sc. Miro Barbarić dipl.ing.agr., Danijel Segarić, Odjel za poljoprivredu Zadarske županija, Ivica Katić, Odjel za gospodarstvo Grada Zadra i dr.

Izvor: TZ Grada Zadra   

 

Eko Zadar

31.8.2016.

U organizaciji LAG-a Mareta i Grada Nina, u petak, 2. rujna, od 10.30 do 20.30 sati na Višeslavovu trgu u Ninu održat će se "Sajam proizvođača Mareta".

- Sajam organiziramo jer želimo dati podršku malim proizvođačima u poboljšanju distribucijskih kanala (povezivanje proizvođača i potrošača), u promociji i povećanju  vidljivosti lokalnih proizvoda, želimo promovirati oznaku Hrvatski otočni proizvod, povezati otočne i priobalne proizvođače te proširiti turističku ponudu Zadarske županije. Iako će se manifestacija organizirati prvi put, želimo da sajam postane tradicija te da redovito okuplja proizvođače s područja LAG-a Mareta, proizvođače s HOP oznakom te ostale proizvođače s područja Zadarske županije, najavljuje Emila Šimičić Bajlo iz LAG-a Mareta

Dosad su dolazak potvrdili sljedeći izlagači:

Proizvođači s HOP oznakom: Udruga SOL, Olib, OPG Filip Simičić, Rava, Domaća radinost „Salvia Dalmata“, Sali, Dugi otok,OPG Senka Otavijević, Sutomišćica, Ugljan,OPG Marija Kuljerić, Silba, OPG Rozalinda Banić, Kraj, Pašman, OPG Ante Božić, Kraj, Pašman, Mišić d.o.o., Silba, OPG Marin Zalović, Tkon, Pašman.

Ostali proizvođači: Solana Nin, Nin, OPG Denis Barić, Veli Iž,  Iž, OPG Ive Surić, Privlaka , OPG Mladen Jezidžić, Zadar, Figa j.d.o.o., Zadar, PZ Kantarača, Rava, OPG Ninković, Silba, Mate Rančić, Preko, Ugljan, OPG CD Raspović, Zadar.

Partneri u projektu su Udruga „Eko-Zadar“ i Udruga za ruralni razvoj Ravni Kotari.

Izvor: Naši školji

 

Eko Zadar

10.6.2016.

Na noć punog mjeseca usred ljeta, Riva je osvjetljena bakljama i svjetlom svijeća. Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela slavnih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog Šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.

Ako niste u prilici posjetiti okolicu Zadra i zadarske otoke i upoznati lokalni folklor i običaje, svakako posjetite Noć punog miseca. Dojmit će Vas se. Noć punog miseca događa se naravno u noći punog mjeseca, od 21. do 23. srpnja 2016.

Petnaest godina prošlo je otkad su se po prvi put ugasila svjetla na Zadarskoj rivi kako bi nam se mjesec pokazao u svojoj punoj raskoši i zasjao u svom pravom sjaju, probudio u nama sjećanja na prošla vremena i naše pretke. "To mora da je najljepši zalazak Sunca na svijetu!" promrmljao je i Alfred Hitchcock ispijajući Maraschino na Zadarskoj rivi prije 50 godina, ne znajući da je izlazak mjeseca u tom istom kanalu još ljepši.

Noć punog miseca je manifestacija, festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja - vremeplov na dohvat ruke. Na dane 21.07., 22.07. i 23.07. vratit će ponovno osmijeh na lice svima koji dođu po njega. To je večer koja nas na trenutak vraća u vrijeme kada je Zadar bio grad gospode koji je uživao u sretnoj simbiozi sa svojim priobaljem, otocima i zaleđem. Vrijedni ribari i težaci živjeli su nekoć od trgovine s građanima, a u sadašnjosti, svake godine iznova, Zadrani pozivaju njihove potomke i praunuke da ih barem te večeri podsjete kako je to nekada bilo.

Susret "bodulske" i "vlaške" kulture na jednom mjestu, jedinstveni mirisi s bogatih stolova, diple i mandolina ukomponirane u glazbu Morskih orgulja! Ugašena javna rasvjeta, ferali i sviće, klape i plesovi, gosti iz drugih krajeva zemlje i gomila nasmijanih, zadovoljnih ljudi ispod jednog velikog mjeseca.

Centralna večer 15. Noći punog miseca dogodit će u subotu, 23. srpnja!

Izvor: TZ Grada Zadra

Eko Zadar

25.5.2016.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za kandidiranje manifestacija koje u sklopu svog programa prezentiraju proizvode kojima je dodijeljena oznaka „Hrvatski otočni proizvod”, a održane su odnosno održat će se od 1. studenoga 2015. do 1. studenoga 2016.

Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati pravne i fizičke osobe; trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te ostale pravne i fizičke osobe u Republici Hrvatskoj i izvan nje.
 
Najviši iznos koji se jednom organizatoru za jednu manifestaciju može odobriti putem ovog Javnog poziva je 20.000,00 kuna.  

Rok za podnošenje prijava je 15. srpnja 2016.

Izvor: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 

Eko Zadar

17.5.2016.

Gastro stol 2016 - Festival izvorne hrane, pića, delicija, suvenira i folklora o država od 3. do 5. lipnja 2016. godine (petak,subota i nedjelja) u gradu Biogradu na Moru na rivi na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Pojedinosti o manifestaciji možete pronaći na stranicama TZ Biograda na Moru, a prijaviti se možete OVDJE  

Izvor: TZ Biograd na moru 

OPG Mladen Jezidžić

12.5.2016.

Naše proizvode možete kupiti na kućnom pragu,tržnici ,sajmovima ili šaljemo poštom.

Svake subote od 9-14h nudimo naše proizvode na seljačkoj tržnici ispred Super nove.Trenutno u ponudi imamo od meda šumski med i planinsku livadu.Imamo i mješavine sa medom i propolisom,mješavine sa medom,propolisom i peludi,alkoholnu tinkturu propolisa u kapima i spreju,sušenu pelud,vosak i voštane svijeće.

Eko Zadar

11.5.2016.

Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za promicanje "Hrvatskog otočnog proizvoda s područja zadarskih otoka.

Pozivaju se svi postojeći i budući nositelji oznake "Hrvatskog otočnog proizvoda" s područja otoka Silba, Olib, Premuda, Ist, Molat, Iž i Rava na podnošenje zahtjeva za dodjelu potpore u svrhu financiranja i sufinanciranja troškova ishodovanja oznake HOP za svoj proizvod i sudjelovanja na manifestacijama u svrhu promidžbe svog proizvoda s oznakom HOP.

U tu svrhu je u proračunu Grada Zadra, UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša, za 2016. godinu, osigurano 30.000,00 kuna.

Tekst Javnog poziva i sve potrebne obrasce možete pronaći na http://www.grad-zadar.hr/vijest/natjecaji-35/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-potpora-za-promicanje-hrvatskog-otocnog-proizvoda-s-podrucja-zadarskih-otoka-za-2016g-3280.html

Izvor: Grad Zadar

Eko Zadar

26.4.2016.

Udruga „Eko-Zadar“ u sklopu projekta “AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje” potpomognutog i financiranog iz Europskog socijalnog fonda, organizira Sajam ekoloških proizvođača Zadarske županije koji će se održati u Vrsima 7. svibnja 2016. s početkom u 15 sati na lokaciji Stara gusterna.

Sajam se organizira u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, Općinom Vrsi i Turističkom zajednicom Općine Vrsi.

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači zainteresirani izlagati svoje proizvode, promovirati svoj rad i umrežiti se s drugim poljoprivrednicima Zadarske županije da svoj interes za sudjelovanjem iskažu voditeljici projekta na 091 20 85 696 ili na e-mail desk@ekozadar.hr. Sudjelovanje na sajmu je besplatno.

Ukupna vrijednost projekta je 288.880,00 KN, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95%, tj. 274.436,00 KN.

Nives Rogoznica

voditeljica projekta