Informacije

16.7.2019.

Radionica osnova pisanja EU projekta i projekata iz područja ruralnog razvoja u Benkovcu 23. i 24.srpnja 2019.

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana te se održava u utorak 23. i srijedu 24. srpnja 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac, Šetalište kneza Branimira 46, 23420 Benkovac.

Edukaciju održavaju Nives Rogoznica, voditeljica projekta iz udruge „Eko-Zadar“ i Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696. Ukoliko već imaju projektnu ideju ili su odabrali javni poziv na kojeg bi željeli prijaviti projekt, zainteresirani su pozvani ovo komunicirati prilikom prijave kako bi edukacija mogla uključiti i njihovu potrebu.

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udrugapoljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Grada Benkovca.

Ovo je prva od osam ovakvih radionica koje će biti provedene u svim općinama i gradovima na projektnom području što znači da će se održati i u Obrovcu, Gračacu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.