Informacije

31.7.2019.

Na radionici u Benkovcu osmišljavan EU projekt u području kulture za prijavu na javni poziv iz ESF-a

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Benkovcu je 23. i 24. srpnja održana Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja.

U Gradskoj knjižnici Benkovac okupio se tim od petnaestak osoba koje su se tijekom dvodnevne radionice radile na pripremi projekta u području kulture što je ujedno bila i podloga za buduću prijavu osmišljenog sadržaja  kao realnog projekta financiranog iz jednog od javnih poziva koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda, a čija se objava očekuje tijekom godine. Osim nezaposlenih osoba, na radionici su se okupili i predstavnici/e Grada Benkovca, Gradske knjižnice, Zavičajnog muzeja Benkovac, Razvojne agencije Grada Benkovca i udruge „Mali koraci“, te poljoprivrednog sektora.

Edukacija je  bila prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana, ali i članovima udrugapoljoprivrednicima i predstavnicima javnog sektora na administrativnom području Grada Benkovca. Održavali su je Nives Rogoznica, voditeljica projekta iz udruge „Eko-Zadar“ i Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Radionica u Benkovcu bila je tek  prva od ukupno osam planiranih. Sljedeće će se održati u Obrovcu, Gračacu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.