Informacije

20.8.2019.

Na radionici u Gračacu osmišljena projektna ideja za jačanje društvenog poduzetništva

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu je je 13. i 14. kolovoza održana Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja. Radionica je održana u prostorijama udruge „Prospero“.

Na radionici su sudjelovale nezaposlene osobe, te osobe aktivne u udrugama, osobe iz  javnog sektora kao i poljoprivrednici.  Sudionici/e radionice upoznali su se s osnovama prijave projekata iz područja ruralnog razvoja, te su razvijali projektnu ideju za prijavu projekta na Javni poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza 1“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Radionicu su vodili Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) i Nives Rogoznica, voditeljica projekta iz udruge „Eko-Zadar“.

Ovo je druga od osam planiranih ovakvih radionica koje će biti provedene u svim općinama i gradovima na projektnom području. Slijede radionice u Obrovcu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                               Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.