Informacije

29.8.2019.

Održan "Info dan: Dan za razvoj" u Zelengradu

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u subotu 24. kolovoza 2019. u Zelengradu (Grad Obrovac) održano je događanje „Info dan: Dan za razvoj“.

Subotnje poslijepodne bilo je ispunjeno druženjem na štandu gdje je voditeljice projekta Nives Rogoznica razgovarala sa zainteresiranim građanima, te im je podijelila letke s kontaktima osoba iz ciljane skupine koje su u sklopu projekta završile osposobljavanje za knjigovođu-računovođu za OPG-e, te  edukaciju za izradu polovnih planova za potrebe prijave projekata na mjere iz Programa ruralnog razvoja.

Posjetitelji štanda dobili su i prigodne promotivne poklone; kabanice i lončanice, te obrok i osvježenje, a nastupio je i bend Bolero.

Ovo je prvi od osam planiranih  info dana koji će se održati u svakoj od osam jedinica lokalne samouprave u kojima se projekt provodi, odnosno još u Benkovcu, Gračacu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                       Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.