Informacije

21.3.2019.

Osposobljene knjigovotkinje i računovotknjie završile i edukaciju „Osnove knjigovodstva i poslovanja OPG-a“

Za polaznice koje su proteklog tjedna uspješno završile osposobljavanje za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja, ovog je tjedna u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području, provedena i dodatna edukacija.

Riječ je o edukaciji „Osnove knjigovodstva i poslovanja OPG-a“ koja im je pružila specifična znanja potrebna za obavljanje knjigovodstvenih poslova za potrebe OPG-a.

Edukacija, namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, za polaznice je bila besplatna, a održana je u prostorijama Srednje škole kneza Branimira u Benkovcu. Uslugu edukacije pružilo je Pučko otvoreno učilište Libar.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.