Informacije

12.4.2019.

Radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla u Gračacu 19. travnja, otvoreni poziv

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Gračacu će se održati radionica „Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla“.

Radionica  je besplatna za sudionike/ce, a održat će se u  petak 19. travnja 2019. s početkom u 10:00 h u prostoru općinske vijećnice Općine Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac.

Svrha radionice je okupiti dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnike ciljane skupine projekta, ali i predstavnike javnog sektora, poljoprivrednike i predstavnike  udruga u fokus grupu koja će kroz moderaciju prepoznati resurse i potrebe svoje zajednice kako bi se istovremeno doprinijelo povećanju zaposlenosti te unaprjeđenju održivog razvoja na području Općine Gračac. Cilj radionice je kroz zajednički razgovor identificirati koje su usluge potrebne na ovom području, te kako postojeće resurse zajednice staviti u funkciju povećanja zaposlenosti s naglaskom na samozapošljavanje. Moderaciju će voditi Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije i voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Sudionici/e će također biti upoznati s postojanjem foruma za razmjenu ideja i međusobnu potporu na mrežnoj stranici alterpoljoprivreda.com, te Facebook grupe Alternet oformljene s istom svrhom.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je peta od ukupno osam ovakvih radionica koja će se održati u sklopu projekta AlterNET.  Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                                Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.