Informacije

17.4.2019.

U Benkovcu započela edukacija „Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“

U ponedjeljak 15. travnja 2019. započela je edukacija „Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“.

Edukacija je namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama s područja gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov.

Edukacija se provodi u sklopu projekta AlterNET- Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području,  besplatna je za polaznike, a nastava se održava u Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac.

Polaznici/e će steći znanje o specifičnim potrebama izrade poslovnog plana za pojedine mjere u Programu ruralnog razvoja (PRR), odnosno kompetenciju izrade poslovnih planova za potrebe prijave na natječaje za mjere u PRR-u. Upoznat će se s  primjerima poslovnih planova na obrascima koje se koriste u Mjeri 4 – Ulaganja u fizičku imovinu, Mjeri 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, te s natječajima lokalnih akcijskih grupa koje djeluju na području provedbe projekta AlterNET, a koja su usklađeni s mjerama (podmjerama / tipovima operacije) iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020, te će kroz rad u grupama izradili poslovni plan.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                              Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.