Informacije

3.5.2019.

Pet polaznica uspješno završilo edukaciju izrade poslovnih planova za prijave na mjere iz PRR-a

Pet polaznica uspješno je završilo edukaciju „Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“.

Polaznice su stekle znanje o specifičnim potrebama izrade poslovnog plana za pojedine mjere u Programu ruralnog razvoja (PRR), odnosno kompetenciju izrade poslovnih planova za potrebe prijava na natječaje za mjere u PRR-u. Naglasak je stavljen na oblike poslovnih planova potrebnih kod prijave na Mjeru 4 – Ulaganja u fizičku imovinu i Mjeru 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, te kod prijava na natječaje lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova).

Edukacija je provedena u sklopu projekta AlterNET- Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području,  te je bila besplatna za polaznice, a nastava je održana u Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac. Edukacija je bila namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama s područja gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.