Informacije

2.4.2020.

Online i telefonska edukacija „A sad na posao“: Kako otvoriti OPG, obrt, j.d.o.o. ili udrugu i javno se predstaviti

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ u planu je bilo do 13.4. 2020. u Stankovcima održati edukaciju pod nazivom „A sad na posao“.

Zbog novonastale situacije s koronavirsom, umjesto održavanja edukacije okupljanjem na jednom mjestu, odlučili smo se za radionicu uz pomoć elektroničke i telefonske komunikacije.

U sklopu ove edukacije polaznici/e se  upoznaju  s mogućnostima samozapošljavanja kroz različite organizacijske oblike i saznaju osnovne informacije o tome kako otvoriti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG), obrt ili jednostavno trgovačko društvo (j.d.o.o), kao i kako osnovati i voditi udrugu. Osim toga bit će im prezentirane i osnove poslovnog komuniciranja, prezentacijskih vještina i medijskih nastupa. Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u AGRRA-i održava edukaciju o otvaranju OPG-a, obrta i j.d.o.o.-a, dok edukaciju vezano uz ostale teme provodi voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Prezentacije pripremljene za ovu radionicu dopunili smo audio fajlovima. Svaka stranica prezentacije sadrži jedan audio fajl. Da biste ga preslušali, kliknite na ikonicu zvučnika na slajdu. Ispod ikonice otvorit će se izbornik na kojem zatim kliknete na oznaku „Play“. Prezentacija koje se odnosi na osnivanje OPG-a, obrta i j.d.o.o.-a na slajdu br. 18 sadrži i video fajl. Dolaskom mišem na sliku, prikazat će se izbornik ispod slike na kojem kliknete na oznaku „Play“.  Fotografije možete povećati klikom na fotografiju i proširivanjem polazeći od bilo kojeg kuta.

Poveznice za preuzimanje prezentacija:

Kako otvoriti OPG-a, obrt i jednostavno trgovačko društvo (j.d.o.o.)

Udruga – prilika za samozapošljavanje / Osnove poslovnog komuniciranja, prezentacijskih vještina i medijskih nastupa

U slučaju nemogućnosti preuzimanja prezentacija ili tehničkih poteškoća s preslušavanjem, pošaljite upit na desk@ekozadar.hr

Za ovu online edukaciju primaju se prijave sudionika s područja općine Stankovci. Edukacija  je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Mogu sudjelovati i članovi udruga i poljoprivrednici na administrativnom području općine Stankovci.

Prijaviti se mogu i pripadnici ciljane skupine projekta AlterNET koji do sada nisu sudjelovali na ovoj edukaciji u svojem gradu ili općini.

Predavači će obaviti individualne konzultacije tj. odgovaranje na pitanja.  Prijave se primaju na desk@ekozadar.hr. Molimo vas da ostavite telefonski kontakt na kojeg bismo vas mogli  nazvati.

                           Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.