Informacije

13.3.2019.

Devet polaznica uspješno osposobljeno za knjigovotkinje-računovotkinje

Devet polaznica uspješno je završilo osposobljavanje za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području.

Devet polaznica uspješno je završilo osposobljavanje za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja u sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području.

Nakon položenog završnog ispita, uvjerenja o završenom osposobljavanju 12. ožujka 2019. primile su Božana Jonjić, Branka Mitrović, Dalija Marinković, Dragana Dragišić, Ivana Kaštelanac, Josipa Sarić, Katarina Orlović, Nikolina Čorluka i Slavka Čirjak.

Osposobljavanje za polaznice bilo je besplatno, a održano je u prostorijama Srednje škole kneza Branimira u Benkovcu. Uslugu edukacije pružilo je Pučko otvoreno učilište Libar. Tijekom sljedećeg tjedna za njih će biti organizirana i edukacija na temu „Osnove knjigovodstva i poslovanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava“  kako bi stekle i dodatna specifična znanja potrebna za obavljanje knjigovodstvenih poslova za potrebe OPG-a.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.

Osposobljavanje  za  obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja jednako kao i edukacija „Osnove knjigovodstva i poslovanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava“  namijenjeni su bili dugotrajno nezaposlenim osobama.

Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.