Informacije

17.4.2019.

„Dani sunca“na Narodnom trgu od 18. do 20. travnja

Na Narodnom trgu održat će se Sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira „Dani sunca“. Sajam u organizaciji udruge „Eko-Zadar“ održavat će se od 18 do 20. travnja 2019.

Ovo je prvo ovogodišnje i pedesetprvo izdanje „Dana sunca“ pod motom „Živjeti dobro“. Radno vrijeme sajma koji se održava uz potporu Grada Zadra je od 8 do 20 sati, a predstavit će se ukupno deset sudionika od kojih prvi put jedna izlagačica iz Zagreba s ručno rađenim nakitom.  Riječ je o Art Studiu Lacani.

Na „Danima sunca“  sudjelovat će još i PTO Nekić iz Biograda na Moru s prirodnom kozmetikom, dok će se Kamen dizajn iz Preka predstaviti s uporabnim predmetima, suvenirima i nakitom od bračkog kamena.  Proizvode od aronije predstavit će nam OPG Marko Šmid iz Bjelovara, a proizvode od bobičastog voća Bokun d.o.o. iz Splita. OPG CD Raspović iz Zadra sudjelovat će s proizvodima od lavande, likerima i džemovima, dok će nam med i proizvode od meda  predstaviti OPG Slavica Veber iz Slavonskog Broda i OPG Mladen Jezidžić iz Zadra.

Sad već tradicionalno na sajmu će gostovati i Socijalna zadruga PUT iz Rijeke sa sirupima, džemovima i proizvodima od samoniklog bilja, poput omiljenog pesta od medvjeđeg luka, a uz  ovaj asoriman predstavit će nam se i s uporabnim predmetima i suvenirima od keramike i prirodnih materijala. Isto tako iz Rijeke i s keramičkim  suvenirima i uporabnim predmetima od keramike predstravit će se Proizvodni obrt TamiKerami.

Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, te Zadarska županija.